11:35 , 1401/9/8
کد خبر: 000016845
بازدید: 1371
13 دلیل عجیب برای ریزش مو و راه های جلوگیری از آن

ریزش مو یک مشکل رایج است. با یادگیری دلایل این مشکل می توانید خطر ریزش مو را کاهش دهید.

راه های جلوگیری از ریزش مو

به گزارش پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز Ivna، مراقبت از مو و زیبایی مو یکی از حوزه های مراقبت شخصی است که خانم ها بیشترین توجه را به آن دارند... بنابراین مشکل ریزش مو برای خانم ها از اهمیت بالایی برخوردار است. ریزش مو می تواند به دلایل زیادی باشد. دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد که گاهی اوقات می تواند به بیماری های مهمی اشاره کند.

از دست دادن 50 تا 100 تار مو در روز طبیعی است. اما زمانی که ریزش بیش از این عدد باشد، زمانی که با کشیدن ملایم موها 4 تا 5 تار مو یا بیشتر به دست می‌آید، یا زمانی که نازک شدن محسوس در نواحی پیشانی و بالا شروع می‌شود، مراجعه به متخصص کاملا ضروری است.

بیشتر بخوانید: راز زنان چینی لو رفت؛ آب برنج رشد مو را تقویت می کند؟

بیشتر بخوانید:مراقبت از موهای خشک در منزل با 4 روش ساده

1- ریزش موی ارثی (آلوپسی آندروژنتیک)

ریزش موی ارثی شایع ترین نوع ریزش مو است. بیان شده است که استعداد ژنتیکی و هورمون های آندروژن (در مردان) به ویژه دی هیدروتستوسترون در این ریزش نقش دارند. در ریزش موی ارثی، خط موی پیشانی در مردان کاهش می‌یابد و موها نازک‌تر می‌شود. در خانم ها نازک شدن و کم پشت شدن موی سر به خصوص در خط پیشانی دیده می شود. با استفاده از داروها به شکل قرص، اسپری و محلول و برخی محصولات حمایتی مراقبتی پوستی می توان روند ریزش مو را به تعویق انداخت و تا حدی از موهای سالم محافظت کرد. در مواردی که موها به طور کامل از بین رفته و طاسی دائمی ایجاد می شود، کاشت مو روش درمانی مناسبی برای افراد مناسب است.

2- ریزش مو به دلیل رژیم های غذایی نادرست

به خصوص رژیم های غذایی نامتعادل و رژیم غذایی فاقد پروتئین می تواند باعث ضعف مو، افزایش شکستگی و ریزش مو شود. برای اینکه ماده کراتین که ساختار مو است در بدن سنتز شود، باید مقداری پروتئین پایه از طریق غذا به مقدار کافی وارد بدن شود. زمانی که مقدار پروتئین مورد نیاز بدن مصرف نشود، ریزش مو شروع می شود.

3- ریزش مو در اثر بیماری های قارچی

اگرچه بیماری های قارچی موثر بر پوست سر معمولا در کودکان دیده می شود، اما در بزرگسالان نیز می توانند باعث ریزش مو شوند و در صورت عدم درمان، طاسی دائمی ایجاد می شود.

4- ریزش مو در اثر مصرف برخی داروها

برخی از داروها نیز می توانند عوارض جانبی مانند ریزش مو داشته باشند. برخی از داروهایی که برای رقیق‌کننده‌های خون، آرتریت، نقرس، افسردگی، بیماری‌های قلبی و فشار خون بالا استفاده می‌شوند، می‌توانند باعث ریزش مو شوند. علاوه بر این، گاهی اوقات می توان ریزش مو را با قطع مصرف داروهایی که برای جلوگیری از بارداری استفاده می شود مشاهده کرد. برخی از داروهای مورد استفاده برای بازسازی بدن نیز می توانند باعث ریزش مو شوند.

بیشتر بخوانید:10 نکته موثر برای داشتن موهای پرپشت!

بیشتر بخوانید:فواید حنا برای مو چیست؟ آیا باعث رشد مو می‌شود؟

5- ریزش مو در اثر بیماری کچلی سکه‌ای (آلوپسی آرئاتا)

آلوپسی آره آتا، یک بیماری خودایمنی که در بین مردم به بیماری کچلی سکه‌ای معروف است، به ویژه در شرایط استرس زا شدید رخ می دهد. به دلیل برخی اتوآنتی بادی های تولید شده توسط بدن، باعث ریزش مو به صورت ظاهری بیضی شکل و در برخی از بیماران بر روی تمام موهای بدن از جمله ابرو، مژه و ریش می شود. اگرچه تصور می‌شود عواملی مانند استعداد ژنتیکی، عوامل عصبی، عفونت‌ها و استرس باعث ایجاد این بیماری می‌شوند، اما عامل زمینه‌ای هنوز به طور کامل مشخص نشده است. اگر این بیماری که باعث طاسی دائمی نمی شود، برای مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است نیاز به درمان باشد.

6- موقعیت های استرس زا شدید عاملی برای ریزش مو هستند.

ریزش مو در موقعیت های شدید استرس زا رایج است. استرس باعث ترشح انواع هورمون های استرس در بدن ما می شود که منجر به بر هم خوردن تعادل درونی و در نتیجه بروز بسیاری از بیماری ها می شود. این بیماری ها همچنین می توانند باعث ریزش مو شوند.

7- ریزش مو در اثر کاهش وزن زیاد

ریزش مو پس از کاهش وزن بیش از حد شرایطی است که اغلب ایجاد می شود. ریزش مو می تواند به طور متوسط ​​3-6 ماه طول بکشد و سپس متوقف شود.

8- ریزش مو به دلیل دوز بالای ویتامین A

مصرف دوزهای بالای ویتامین A نیز می تواند منجر به ریزش موی شدید شود. ریزش مو پس از قطع مصرف ویتامین A پایان می یابد.

9- ریزش مو در اثر بی اشتهایی و پرخوری عصبی

در بیماران مبتلا به اختلالات تغذیه ای مانند بی اشتهایی و پرخوری عصبی، ریزش مو به دلیل کمبود عناصری مانند آهن، ویتامین ها، پروتئین و روی که باید همراه با رژیم غذایی مصرف شوند، به کرات مشاهده می شود. با درمان این بیماری ها، ریزش مو متوقف می شود و موهای از دست رفته برمی گردند.

10- ریزش مو در اثر بیماری های سیستمیک

بیش از 30 بیماری سیستمیک می توانند باعث ریزش مو شوند. عامل زمینه ای معمولا بیماری های تیروئید و کم خونی است. ریزش موی شدید را می توان پس از اعمال جراحی شدید، بیماری های تب بالا، بیماری های عفونی شدید و گاهی اوقات عفونت شدید آنفلوآنزا مشاهده کرد. پس از شناسایی این بیماری ها و شروع درمان، ریزش مو می تواند متوقف شود.

11- ریزش مو در اثر تغییرات هورمونی

یکی دیگر از دلایل ریزش مو تغییرات هورمونی است. ریزش مو، به ویژه پس از زایمان، زمانی رخ می دهد که هورمون بارداری دوباره با هورمون استروژن جایگزین شود. ریزش موی شدید برای چند ماه طبیعی تلقی می شود. اما در مواردی که مدت زیادی طول بکشد، لازم است با متخصص پوست مشورت کنید. علاوه بر این، با یائسگی، مشکل ریزش مو می تواند ایجاد شود. اگرچه ریزش مو پس از مدتی متوقف می شود، اما ممکن است تراکم مو دوباره به تراکم قبل از یائسگی نرسد.

12- ریزش مو در اثر کمبود آهن

کمبود آهن یکی از عوامل اصلی ریزش مو است. ریزش مو در بیمارانی که آهن کافی در رژیم غذایی دریافت نمی کنند یا مشکل جذب آهن دارند بسیار شایع است.

بیشتر بخوانید:راه‌های جلوگیری از سفید شدن مو/ این غذاها را نخورید!

بیشتر بخوانید:فواید روغن آرگان برای مو+ نحوه صحیح استفاده

13- ریزش مو در اثر آلوپسی سیکاتریشال

این به صورت طاسی دائمی ایجاد می شود، می تواند در ناحیه خاصی از پوست سر موضعی شود یا می تواند گسترده باشد. در این بیماری آسیب دائمی در فولیکول های مو ایجاد می شود. از آنجایی که امکان رویش مجدد مو در محل های ریزش وجود ندارد، شروع درمان توسط متخصصین پوست قبل از پیشرفت بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

مراقبت نادرست و ریزش مو

عامل زمینه ای ریزش مو همچنین می تواند شیوه های نادرست مراقبت از مو باشد. شامپو زدن بیش از حد موها، رنگ کردن زیاد موها، حالت دادن به مو با برخی روش ها مانند صاف کردن و سشوار داغ می تواند باعث شکستگی مو شود. موها به راحتی آسیب می بینند زیرا در هنگام خیس شدن، خاصیت ارتجاعی آن افزایش می یابد. به همین دلیل، شانه زدن و برس زدن موها با ضربات زیاد شانه، به خصوص زمانی که خیس است، می تواند باعث شکستگی مو شود. محکم کشیدن موها و ایجاد دم اسبی با کش می تواند با عقب کشیدن خط پیشانی مو باعث ریزش مو به نام آلوپسی کششی شود. به همین ترتیب، کش موهای تنگ و کشیده، موهایی که با گیره های کوچک به مو اضافه می شوند نیز می توانند با نیروی کشش به فولیکول های مو آسیب برسانند.

نظر شما






نظرات

اخبار پر بازدید