13:13 , 1401/5/21
کد خبر: 000014799
بازدید: 1232
گوجه فرنگی چه خواصی دارد؟

گوجه فرنگی و رب آن از جمله محصولاتی هستند که در آشپزی ایرانی کاربرد زیادی داشته و بخش قابل توجهی از غذاهای ایرانی با استفاده از آنها تهیه می شوند اما فاکتورهای تغذیه ای و خاصیت های آن برای سلامتی از چه قرار است؟

به گزارش خبرنگار تغذیه ایونا، گوجه فرنگی یک میوه از خانواده (solanum Lycopersicum) است که اگرچه از نظر گیاه شناسی یک میوه است، اما معمولاً شبیه سبزیجات مصرف شده و در نظر گرفته می شود.

خواص گوجه فرنگی

گوجه فرنگی خواص متعددی دارد که برخی از این موارد در ادامه مورد اشاره قرار گرفته است:

- منبع غنی آنتی اکسیدان ها 

-دارای لیکوپن 

-منبع عالی ویتامین C

-حاوی فولات ها 

-دارای ویتامین K

در واقع مصرف گوجه فرنگی برای سلامت مزایای متعددی دارد که برخی از این موارد عبارتند از: 

-کاهش خطر بیماری قلبی 

-کاهش احتمال ابتلاء به سرطان

انواع گوجه فرنگی

معمولاً گوجه فرنگی ها زمانی که رشد می کنند به رنگ قرمز می رسند اما ممکن است در گونه های مختلف، گوجه فرنگی ها در رنگ های مختلفی از جمله زرد، نارنجی، سبز و بنفش باشند. علاوه بر این بسیاری از زیرگونه های گوجه فرنگی با شکلها و طعم های مختلف وجود دارند.

ارزش غذایی گوجه فرنگی

میزان آب گوجه فرنگی حدود ۹۵ درصد است، ۵ درصد دیگر آن نیز عمدتاً از کربوهیدرات ها و فیبر ها تشکیل شده است. 

یک گوجه فرنگی خام کوچک (۱۰۰گرم) حاوی موارد زیر است:

انرژی: ۱۸کالری

آب: ۹۵%

پروتئین: ۰٫۹ گرم

کربوهیدرات: ۳٫۹ گرم

قند: ۲٫۶گرم

فیبر: ۱٫۲ گرم

 

ویتامین ها و مواد معدنی گوجه فرنگی

بنا بر مقاله ای که در سایت "هلث لاین" منتشرشده، گوجه فرنگی و رب منبع خوبی از چندین ویتامین و ماده معدنی هستند.برخی از این موارد در ادامه آمده است:

ویتامین c

 این ویتامین یک ماده مغذی و آنتی اکسیدان ضروری است. یک گوجه فرنگی متوسط می تواند حدود ۲۸ درصد از مصرف روزانه شما به ویتامین cرا تأمین کند.

پتاسیم

 یک ماده معدنی ضروری به حساب می آید که برای کنترل فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی مفید است.

ویتامین K

 همچنین به عنوان فیلو کیتون شناخته می شود. ویتامین Kبرای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان ها مهم است.

فولات

یکی از مهمترین ویتامین های گروه Bفولات است که برای رشد طبیعی بافت و عملکرد سلول ها مفید بوده به ویژه برای زنان باردار مهم است.

دیگر ترکیبات گیاهی گوجه فرنگی و رب ها

سایر ترکیبات گیاهی و محتوای ویتامین و مواد معدنی بین انواع دوره های نمونه برداری متفاوت است، ترکیبات گیاهی اصلی در گوجه فرنگی عبارتند از:

لیکوپن

لیکوپن یک رنگدانه قرمز و آنتی اکسیدان است که بطور گسترده برای اثرات مفید سلامتی آن مورد مطالعه قرار گرفته است.

بتاکاروتن

بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان است که اغلب به غذا ها رنگ زرد یا نارنجی می دهد، بتاکاروتن در داخل بدن به ویتامین Aتبدیل می شود.

نارنگین

نشان داده شده است که این فلاونوئید که در پوست گوجه فرنگی یافت می‌شود، التهاب را کاهش می‌دهد و طبق تحقیقات صورت گرفته در فاز حیوانی، موش ها را در برابر بیماری‌های مختلف محافظت کرده است.

اسید کلروژنیک

این اسید یک ترکیب آنتی اکسیدانی قوی است که ممکن است فشار خون را در افراد با سطوح بالای فشار، کاهش بدهد.

فواید گوجه فرنگی

 مصرف گوجه فرنگی و رب ها و محصولات مبتنی بر گوجه فرنگی با بهبود سلامتی پوست و کاهش خطر بیماری های قلبی و سرطان مرتبط است.

سلامت قلب: بیماری های قلبی از جمله حملات قلبی و سکته مغزی شایع ترین علت مرگ و میر در سرتاسر جهان هستند. یک مطالعه در مردان نشان داده است که سطوح پائین لیکوپن و بتاکاروتن خون با افزایش خطر حملات قلبی و سکته مغزی همراه است. لیکوپن همچنین ممکن است به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک کند.

 

نظر شما






نظرات

اخبار پر بازدید