20:01 , 1402/1/4
کد خبر: 000022302
بازدید: 1237

رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی:

با روند پیش رو نانوایان تعطیل می‌شوند

سلیمانی اظهار داشت: متاسفانه در تصمیم‌گیری‌ها از دیدگاه افرادی که سال‌ها در این صنف فعال بودند نظرخواهی نمی‌شود و در سال جدید همچنان با نرخ 1400 نان بفروش می‌رسد اما نمی‌دانیم تا چه زمانی می‌توانیم به این روند ادامه بدهیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا، محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی در گفتگویی با بیان اینکه تلاش‌های نانوایان برای دریافت نرخنامه در سال 1401 منتج به نتیجه نشد گفت: « این در حالیست که هزینه‌های نانوایان فقط در دستمزد کارگران در 2 سال گذشته حدود 100 درصد افزایش پیدا کرده است.»

بخوانید: طرح جدید برای نانوایان؛ کیفیت بهتر آرد بیشتر

وی افزود: «85 درصد هزینه‌ها را نانوایان از جیب پرداخت می‌کردند و آنها برای پوشش هزینه‌ها و روشن نگه داشتن چراغ نانوایی‌ها چاره‌ای جز کم فروشی و یا گران‌فروشی نداشتند و همین مسئله در صنف نانوایان هرج و مرج ایجاد کرده بود؛ از سوی دیگر اتحادیه نیز قادر نبود نانوایان را مجاب کند که همچنان نان را با نرخ 1400 عرضه کنند.»

سلیمانی در ادامه اظهار کرد: «مقرر شد دولت در آذر سال گذشته تسهیلاتی برای نانوایان در نظر بگیرند که متاسفانه در عمل کمک هزینه‌ای برای نانوایان پرداخت نشد اگر دولت نخواهد با نانوایان همراهی کند ادامه فعالیت آنها با این روند دشوار خواهد و نانوایان خود به خود تعطیل خواهند شد.»

این فعال صنفی یادآور شد: « آنالیز قیمتی که نانوایان ارائه دادند مورد تایید قرار نگرفت و مسئولان اعلام کردند که نان باید با همان نرخ گذشته عرضه شود اما از سوی دیگر نیز حاضر نبودند که هزینه‌های نانوایان را جبران کنند.»

همچنین گفت: «در سال پیشرو باید نرخنامه جدید ابلاغ شود تا این زنجیره نارضایتی نانوا و مصرف‌کننده از بین برود. متاسفانه در تصمیم‌گیری‌ها از دیدگاه افرادی که سال‌ها در این صنف فعال بودند نظرخواهی نمی‌شود و در سال جدید همچنان با نرخ 1400 نان بفروش می‌رسد اما نمی‌دانیم تا چه زمانی می‌توانیم به این روند ادامه بدهیم.»

سلیمانی با انتقاد از نبود متولی مشخص که به‌صورت قطعی درباره قیمت و مسائل پیرامونی نان تصمیم گیری کند،گفت:« تصمیم‌گیری‌های کارگروه آرد و نان باید به وزارت کشور، هیات دولت و حتی ریاست جمهوری برود. برخی از مسئولان این خبر را رسانه‌ای می‌کنند که در سال جدید قیمت نان تغییر نخواهد نکرد، اینجا این پرسش مطرح است که چرا چنین نظراتی را رسانه‌ای می‌کنند؟ قیمت گنجد از کیلویی 60 هزار تومان به کیلویی 110 هزار تومان رسید و نانوایان برای تامین خمیر مایع با چالش مواجه هستند و قیمت یک کیلو خمیر مایع از 580 هزار تومان به کیلویی یک میلیون و 100 هزار تومان در بازار آزاد رسیده است.»

وی گفت: « قیمت اجاره واحد صنفی در تهران بسیار بالاست و نانوایان برای اجاره باید مبلغ قابل توجهی در نظر بگیرند.»

او با اشاره به ماه رمضان افزود: «روزه‌داران سعی دارند در ساعت پایانی افطار نان را تهیه کنند  که نان بیات نشود و همین مسئله باعث ایجاد صف‌های طولانی می‌شود. اما دلیل دیگری نیز در این میان مطرح است معمولا در ایام نوروز کارگران نانوایی‌ها از آنجایی‌که فصلی هستند به مرخصی می‌روند و علت تعطیلی برخی نانوایان در این ایام به نداشتن کارگر باز می‌گردد.»

 

نظر شما






نظرات

اخبار پر بازدید