11:52 , 1401/4/27
کد خبر: 000014542
بازدید: 1227
مروری بر خواص جو و آرد جو

جو و آرد جو از جمله محصولاتی هستند که خاصیت های بسیار داشته و برای درمان مشکلات متعدد مورد استفاده قرار می گیرند.

به گزارش خبرنگار تغذیه ایونا،جو گیاهی است که در موارد متعدد برای تهیه دارو استفاده می شود. برخی از مواردی که این گیاه می تواند موثر واقع شود عبارتند از:

-کاهش قند خون

-فشار خون 

-کلسترول 

-کاهش وزن

- مشکلات گوارشی (اسهال، درد معده و التهاب روده) 

- افزایش قدرت واستقامت 

- پیشگیری از سرطان

-درمان مشکل ریوی مانند برونشیت

-درمان جوش های پوست 

جو چه خواصی دارد؟

اما در کنار خواص درمانی که برای این گیاه ذکر شد، استفاده از آن در قالب غذا نیز می تواند مواد متعددی را برای بدن فراهم کند. از جمله این موارد عبارتند از:

-ویتامین

- کربوهیدراتها

- پروتئین ها

-روغن های چرب 

موارد استفاده و اثر بخشی

جو و آرد آن مصارف مختلفی در صنایع غذایی نیز دارند.

کلسترول بالا، تحقیقات نشان می دهند که مصرف جو کاهش دهنده کلسترول و همچنین کلسترول بد (LDL) است. حال اینکه شما با مصرف این ماده تا چه حد از خواص آن سود ببرید به مقدار مصرف شما بستگی دارد.

 مصرف روزانه 4/0 یا 3 یا 6گرم فیبر محلول از جو، کلسترول کل را 14 و 17 و 20درصد کاهش می دهد.

 همچنین بنظر می رسد جو گروه دیگری از چربی های خون بنام تری گلیسیرید را بین 6 تا 16درصد کاهش می دهد و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) که همان کلسترول خوب است را بین 9 تا 18درصد افزایش می دهد.

مصرف جو در کنترل سرطان موثر است؟

حتی گاه اینگونه گفته شده که امکان دارد مصرف این ماده روی سرطان روده بزرگ نیز اثر داشته باشد. البته ظاهرا خوردن فیبر غلات، از جمله فیبر جو، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. 

همچنین شواهد کافی برای ارزیابی اثر بخشی این ماده غذایی بر بیماری التهابی روده (کولیت اولسراتیو) نیز صورت گرفته که تحقیقات اولیه نشان می دهد که غذاهای حاوی جو جوانه زده روزانه به مدت 4 تا 24هفته علائم نوعی بیماری التهابی روده بنام کولیت اولسرایتو را کاهش می دهد. 

احتیاطات و هشدارهای ویژه

اما با وجود تمام خواصی که برای جو و آرد آن ذکر شد باید این نکته را نیز در نظر داشت که جو هم مثل هر ماده غذایی دیگری ممکن است در برخی موارد منع مصرف داشته باشد. برخی از مواردی که مصرف این ماده منع شده است عبارتند از:

بارداری و شیردهی

 جو زمانی که در دوران بارداری از طریق خوراکی در مقادیری که معمولاً در غذاها یافت می شود مصرف می شود، احتمالاً بی خطر است. با این حال، جوانه جو احتمالاً نا امن است و نباید در دوران بارداری به مقدار زیاد مصرف شود.

بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن آرد و نانها

 گلوتن موجود در جو وگندم می تواند بیماری سلیاک را بدتر کند و این افراد بایستی از مصرف جو و فرآورده های آن خودداری کنند.

آلرژی به غلات

 مصرف جو ممکن است باعث واکنش آلرژیک در افرادی شود که به سایر غلات از جمله چاودار، گندم، جو، ذرت و برنج  نیز حساس هستند.

دیابت

 جو ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. پس در صورتی که شما مبتلا به دیابت هستید بهتر است در مصرف این ماده دقت بیشتری داشته باشید.

البته از سوی دیگر جو ممکن است با کاهش جذب قند غذا، قند خون را کاهش دهد اما اگر پزشک شما داروهایی برای تنظیم میزان قند خون شما تجویز کرده باشد مصرف این ماده ممکن است باعث ایجاد مشکل شود.

دوز مصرف

برای کاهش کلسترول 3گرم عصاره روغن جو یا 30گرم آرد سبوس جو یا 4/0 تا 6گرم فیبر محلول از جو باعث کاهش کلسترول می شود.

فیبر موجود در جو ممکن است کاهش دهنده کلسترول و فشارخون در افراد مبتلا به کلسترول بالا باشند. 

 

نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید