به گزارش خبرنگار آشپزی ایونا، یکی از پرطرفدارترین شیرینی های سنتی و محبوب در ماه مبارک رمضان زولبیا و بامیه است.
در ادامه طرز تهیه زولبیا در منزل را به شما آموزش می دهیم. با ما همراه باشید؛
مواد لازم جهت تهیه زولبیا
- آرد سفید: نصف لیوان
- نشاسته گل: نصف لیوان
- ماست: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
- آب ولرم: نصف لیوان
- زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق چایخوری
- پودر خمیرمایه: ۱ قاشق چایخوری
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه شربت بار
- شکر: دو لیوان دسته دار
- آب: یک لیوان دسته دار
- آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
- گلاب: یک قاشق غذاخوری
- گلوکز: دو قاشق غذاخوری سر پر
- زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
- روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
-
مرحله اول تهیه زولبیا؛
در ابتدا شکر را داخل آب ولرم ریخته و بهم بزنید تا حل شود، سپس پودر خمیر مایه را افزوده و مجدد هم میزنیم و 5 دقیقه صبر میکنیم تا مایه خمیر ورز بیاد.
در ادامه یک کاسه نشاسته را همراه با ماست مخلوط می کنیم و خوب بهم میزنیم تا نشاسته کاملا در ماست حل شود و حالت خمیری پیدا کند و سپس گلاب را افزوده و با قاشق هم میزنیم تا مخلوز ماست و نشاسته و گلاب یکدست شود.
هم اکنون زعفران را به همراه روغن مایع و خمیر مایه را به مخلوط بالا اضافه می کنیم و مجدد هم میزنیم الان وقتش رسیده تا آرد را اضافه کنیم و با مواد مخلوط کنیم. روی کاسه را با سلفون یا پارچه ای می پوشانیم و حدود 45 دقیقه زمان می دهیم تا خمیر دوبرابر شود.
حالا که خمیر دو برابر شد و استراحت کرد آن را داخل قیف میریزیم و داخل ماهی تابه ای که روی اجاق گاز از قبل گذاشته و شعله را زیاد می کنیم تا روغن شود می ریزیم البته خمیر زولبیا را به صورت دایره ای شکل زولبیا را داخل روغن انداخته و صبر میکنیم تا سرخ شود.
حالا زولبیای سرخ شده را از روغن خارج کرده و داخل شربت بار داغ می اندازیم. چند ثانیه صبر می کنیم و سپس زولبیا را داخل صافی می زاریم تا روغن اضافی آن گرفته شود.
طرز تهیه شربت بار
دو لیوان شکر را با آب مخلوط می کنیم و روی شعله اجاق گاز میزاریم تا حدود 20 دقیقه جوش ریز بیاد. اصلا در این فاصله شربت را هم نمی زنیم بعد یک قاشق غذاخوری آبلیمو یک قاشق غذاخوری گلاب و دو قاشق سر پر گلوکز را به شربت افزوده و اصلا هم نمیزنیم.
15 دقیقه میزاریم شربت بجوشه و هرزگاهی با یک فرچه خیس دور قابلمه و لبه شربت را تمیز میکنیم در آخر سر وانیل و زعفران را اضافه می کنیم. زمان آماده سازی این شربت بین 35 تا 40 دقیقه است و نباید جوشاندن را بیش از این زمان ببرد.