13:59 , 1401/4/27
کد خبر: 000014543
بازدید: 1353
بادام زمینی چه خواص و مضراتی دارد؟

دانه های آجیل اغلب خواص متعددی برای سلامتی داشته و فواید متعدد دارند. در این میان یکی از انواع پر خاصیت آنها بادام زمینی است.

به گزارش خبرنگار تغذیه ایونا، بادام زمینی دارای ارزش غذایی بالایی است که مصرف آن برای درمان بیماری ها، زیبایی، سلامتی و همچنین در دوران بارداری بسیار مفید و مؤثر است.بادام زمینی طعم و ارزش غذایی مانند گردو و بادام دارد. 

 خواص بادام زمینی

بنا بر گزارشی که در “هلث لاین” منتشر شده، بادام زمینی (Arachis hy Pogaea) از حبوباتی است که منشاء آن آمریکای جنوبی است.

این دانه دارای ارزش غذایی بالایی است و از نظر غذایی ارزش بالایی دارد.

در جدول زیر فاکتورهای تغذیه ای 100 گرم از بادام زمینی خام را مشاهده می کنید:

کالری567کالریآب7%
پروتئین25.8grکربوهیدرات16.1gr
قند4.7grفیبر8.5gr
چربی49.2grامگا30gr
امگا 615.56grاسید چرب ترانس0gr

برخی مواد موجود در بادام زمینی

روغن های چرب

بادام زمینی غنی از چربی است و در حقیقت، در  دسته بندی دانه های روغنی قرار دارد. بخش بزرگی از برداشت بادام زمینی جهان برای تهیه روغن بادام زمینی (روغن آراشیس) استفاده می شود. همچنین این دانه غنی است از مونوپلی اسیدهای چرب غیر اشباع .

پروتئین

بادام زمینی یکی از بهترین منابع پروتئین است.

محتوای پروتئین از 22 تا 30درصد کل کالری آن متغیر است و بادام زمینی را به منبع عالی پروتئین گیاهی تبدیل می کند. فراوان ترین پروتئین های موجود در بادام زمینی، آراشین و کناراشین، می توانند به شدت برای برخی افراد حساسیت زا باشند و باعث واکنش های تهدید کننده زندگی شوند.

کربوهیدرات ها 

بادام زمینی دارای کربوهیدرات کمی است. در حقیقت کربوهیدرات شامل 13-16 درصد از وزن کل بادام زمینی هستند. بادام زمینی با داشتن کربوهیدرات کم و پروتئین، چربی و فیبر بالا، دارای شاخص گلیسمی (GL) (شاخصی برای هضم کربوهیدرات ها در بدن) بسیار پائینی است که نشان دهنده سرعت ورود کربوهیدرات هادر جریان خون بعد از صرف غذا است.

ویتامین ها و مواد معدنی

بادام زمینی دارای منابع شگفت انگیزی از ویتامین ها و مواد معدنی است که شامل موارد زیر  است:

-بیوتین 

– مس

 – نیاسین 

– فولات

 – منیزیم 

– ویتامین E

– ویتامین –

 فسفراز

 – منگنز

سایر ترکیبات گیاهی

بادام زمینی حاوی ترکیبات گیاهی زیست فعال و آنتی اکسیدان ها نیز هست. برخی از این عوامل عبارتند از:

کوماریک اسید

یکی از آنتی اکسیدان اصلی و قوی در بادام زمینی است.

سوراترول

یکی دیگر از آنتی اکسیدانهای قوی است که ممکن است خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قبلی را کاهش دهد.

ایزوفلاون ها

دسته ای از پلی فنون ها هستند که دارای آنتی اکسیدان هستند.

اسید فیتیک ها

فیتو استرول ها

اثرات نا مطلوب و نگران کننده بادام زمینی

اما با تمام خواصی که به آنها اشاره شد بادام زمینی مضراتی نیز دارد که برخی از آنها در ادامه اشاره شده است:

 آفلاتوکسین

بادام زمینی و مخصوصاً پوسته آن به نوعی کپک بنام آسپرژیلوس فیلوس (Aspergillus Flavus) می تواند آلوده شود که تولید سم آفلاتوکسین می کند. علائم اصلی مسمومیت با آفلاتوکسین شامل: از دست دادن اشتها – تغییر رنگ زرد چشم ها (یرقان) است که نشانه ای از مشکلات کبدی است. مسمومیت شدید با آفلاتوکسین می تواند منجر به نارسایی کبد و سرطان کبد شود.

ضد مغزی ها

بادام زمینی حاوی تعدای مواد ضد مغذی است که جذب مواد مغذی شما را مختل می کنند و ارزش غذایی را کاهش میدهند. از میان مواد ضد مغذی موجود در بادام زمینی، اسیدفیتیک است. اسیدفیتیک (فیتات ها) در تمام دانه های خوراکی، آجیل، غلات و حبوبات یافت می شود. اسید فیتیک دسترسی آهن و روی را کاهش داده و ارزش غذایی را پائین می آورد.

نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید