20:09 , 1403/6/15
کد خبر: 000068953
بازدید: 1140
کنعانی توقیف هواپیمای رئیس‌جمهور ونزوئلا توسط آمریکا را محکوم کرد

در اقدامی جنجالی، آمریکا هواپیمای ریاست جمهوری ونزوئلا را توقیف کرد. این اقدام با واکنش تند سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روبرو شد.

به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از  فارس، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (پنجشنبه) ۱۵ شهریور اقدام اخير دولت آمريكا در توقيف هواپیمای مورد استفاده ریاست جمهوری ونزوئلا را اقدامی مغایر با حقوق بین‌الملل خواند و آن را محکوم کرد.آمریکا دوشنبه ۱۲ شهریور هواپیمای فالکون ۹۰۰ ای‌ایکس نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا که گفته می‌شود ارزشی معادل ۱۳ میلیون دلار دارد را در جمهوری دومینیکن مصادره کرد. براساس اعلام شبکه خبری «سی‌ان‌ان» این هواپیما پس از تشخیص اینکه خرید آن نقض تحریم‌های آمریکا بوده، توقیف شده است.اقدامی که واکنش وزارت امور خارجه ونزوئلا را به همراه داشت و آن را خلاف قوانین بین‌المللی و راهزنی خواند.کنعانی در این ارتباط اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن تاكيد بر لزوم احترام بِه حقوق و مقررات بين‌المللی، اقدام اخير دولت آمريكا در توقيف هواپیمای مورد استفاده ریاست جمهوری ونزوئلا را مغایر با قواعد و هنجارهای حقوق بین‌الملل بویژه مصونیت اموال متعلق به دولت‌ها، مقررات حقوق بین‌الملل هواپیمایی کشوری از جمله کنوانسیون شیکاگو دانسته و آن را غیرقابل قبول می‌داند.
 

اقدام قهری یکجانبه و خلاف حقوق بین‌الملل

 
سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: این اقدام كه در ادامه اقدامات قهری یکجانبه و خلاف حقوق بین‌الملل آمريكا علیه سایر ملت‌ها انجام می‌شود، دامن زدن به هرج و مرج و ترويج راهزنی در حوزه هوایی بوده و تهديدی برای صلح و امنيت هوایی خواهد بود. کنعانی ضمن اعلام همبستگی و حمایت از اقدامات دولت ونزوئلا در صیانت و بازپس گیری اموال عمومی متعلق به مردم این کشور، بر لزوم تعمیق همکاری بین کشورها در مقابله با تحریم‌ها و اقدامات قهری یکجانبه آمریکا تأکید کرد.پیش از این هم «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ضمن حمایت از ونزوئلا اعلام کرد که آمریکا همچون سردسته دزدها عمل کرده است. وزارت دادگستری آمریکا این هواپیما را در جمهوری دومینیکن توقیف و به ایالت فلوریدای آمریکا منتقل کرده است. آمریکا پیش از این (در سال ۲۰۲۲) نیز اقدام به توقیف یک هواپیمای باری بوئینگ ۷۴۷ متعلق به شرکت ونزوئلایی اِمتراسور در آرژانتین و پس از آن انتقال آن به فلوریدا کرد.

نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید