به گزارش خبرنگار فرهنگی ایونا به نقل از ایران هتل ایران؛ شهر کازرون با تاریخی کهن و آثار باستانی و تاریخی فراوان در بخش باختری استان فارس قرار گرفته است و به علت داشتن جاذبه های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و مذهبی همواره گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب می کند. کازرون تاکنون نام های زیادی داشته است، نورد، بلد العتیق، شهر کهنه، شهر سبز، گازگاه، گازران، گازرون، کازران، کوزران و دمیان عجم از نام های پیشین این شهر می باشند. این شهر از گذشته های دور موطن بسیاری از دانشمندان، صوفیان و دیگر بزرگان بوده است و بر اساس اسناد و شواهد تاریخی پیشینه ی کازرون بدین صورت است که شهری به نام بیشاپوردر دوره ی ساسانیان و توسط شاپور اول تاسیس شد، اما بیشاپور در زمان حمله اعراب ویران شده و مردم به روستایی نزدیک بیشاپور مهاجرت کردند که بلد العتیق یا همان کازرون امروزی است.
مردم کازرون، شهری که در دوران طلایی اسلام به دلیل نوع آوری و دانش اسلامی بسیار مورد توجه بود، در قرن 5 یا 4 به اسلام گرویدند. در حال حاضرزبان مردم کازرون پارسی است و با گویش کازرونی صحبت می کنند. وجود آثار باستانی، تاریخی و طبیعی، کازرون را به یکی از پرجاذبه ترین نقاط گردشگری استان فارس و ایران تبدیل کرده است. در واقع در پهنه ی شهرستان کازرون دیدنی های زیادی وجود دارد و بیشتر این آثار متعلق به دوره ی ساسانیان است. از آن جا که کازرون در دوره ی پادشاهی شاپور یکم پایتخت ایران بوده است، شاید در هیچ کجای سرزمین مان ایران این همه آثار تاریخی متعلق به دوره ی ساسانی وجود نداشته باشد، آثاری که نشان از شکوه و عظمت دورانی دارند که امروزه تنها مجسمه ها، سنگ نوشته ها و نقش برجسته هایی از آن زمان باقی مانده است. شما هم با ما همراه شوید تا به شهری سفری کنیم که زیبایی های طبیعی آن بی شمار است و دیدنی هایش بسیار، شهری که چشمه سارها و رودهای فراوانش باعث شده آن را شهر سبز بنامند. ایران هتل آنلاین با رزرو هتل های کازرون در این سفرهمراه شماست. ایران هتل با رزرو هتل بیشاپور کازرون بهترین سفرها را برای شما آرزو می کند.
شهر بیشاپور
شهر تاریخی بیشاپور در 23 کیلومتری شمال غربی شهر کازرون و در کرانه ی دره ی چوگان واقع شده است. این شهر یکی از یادگارهای دوره ی ساسانی می باشد و بر اساس اصول شهرسازی و مهندسی یونانی ساخته شده است، این شهر از این دو بخش اصلی تشکیل شده بود:
ارگ سلطنتی که شامل آثار شاخصی مانند معبد آناهیتا، تالار تشریفات شاپور، ایوان موزاییک و کاخ به والرین می باشد. معماری معبد آناهیتا در این مجموعه بسیار دیدنی و بی نظیر است، این معبد با توجه به قداست و اهمیتی که آب برای آریایی ها و زرتشتیان داشت ساخته شد و علاوه برکاربردهایی که در زمینه ی آب رسانی داشت یک نیایشگاه نیز به شمار می رفت. بخش دیگر آن شامل منطقه ی عامه نشین، خانه های مسکونی، گرمابه، کاروانسرا و بازار است. علاوه بر بیشاپور آثار قلعه دختر و قلعه پسر، نقوش تنگه چوگان و غار شاهپور از دیگر آثار ساسانیان در این منطقه می باشند.
آدرس: 120 کیلومتری جنوب شیراز، 23 کیلومتری شمال غربی شهر کازرون
دریاچه ی پریشان
این دریاچه که در 12 کیلومتری جنوب شرقی کازرون قرار گرفته است زیباترین و بزرگترین دریاچه ی آب شیرین کشور می باشد. این دریاچه نام های مختلفی مانند مور، شور، یون، کازرون و پریشم داشته است و آب آن از صدها چشمه ی کوچک و بزرگ و بارش های سالیانه تامین شده و در اردیبهشت ماه بزرگترین مساحت را پیدا می کند. این دریاچه ی زیبا جز مناطق حفاظت شده است و دور تا دور آن را کوه های بلندی فرا گرفته اند. این دریاچه زیستگاه گونه های متنوع و نایابی از پرندگان بومی و مهاجر است و ماهی هایی نظیر زردک، سرخه، پرک و مار ماهی در آن زندگی می کنند.
آدرس: استان فارس، 12 کیلومتری جنوب شرقی کازرون
روستای دوان
روستای دوان در جنوب غربی استان فارس و در دامنه ی کوهی از رشته کوه های زاگرس به نام دوان قرار گرفته است، دوان روستایی است با آب و هوای مطبوع و دلنشین و سبک معماری آن به صورت پلکانی بوده و به همین دلیل ماسوله ی استان فارس نام گرفته است. روستای دوان دارای اصالت تاریخی و فرهنگی و زیبایی های بی نظیری است که آن را شاخص کرده است. گویش خاص دوانی و وجود آثار تاریخی و کتیبه هایی به خط کوفی و قلعه ی دختر نشانگر اصالت تاریخی و کهن این شهرزیبا و باستانی است.
آدرس: استان فارس، 12 کیلومتری شمال شرقی کازرون، روستای دوان
امامزاده حسین
در شمال شهر تاریخی بیشاپور و در 25 کیلومتری جاده ی کازرون به شیراز، در کنار روستای سید حسین یکی از معروف ترین امامزاده های شهر کازرون به نام امامزاده حسین قرار گرفته است. امام زاده حسین از نوادگان امام زین العابدین است و به دلیل قرار گرفتن در یک منطقه ی سرسبز که باغ مرکبات زیبایی آن را دو چندان کرده و چشمه ای به نام سراب اردشیر که از نزدیکی آن می گذرد، یکی از جاذبه های محبوب گردشگری شهر کازرون شده است.
آدرس: استان فارس، کازرون، 25 کیلومتری شمال کازرون
سرو کلانی
در 28 کیلومتری شمال شرقی کازرون روستایی به نام کلانی قرار دارد، در این روستا درخت سرو سر به فلک کشیده و کهنسالی وجود دارد که بعد از سرو ابرکوه یزد، شناخته شده ترین و کهنسال ترین سرو کشور است، قدمت این سرو به 500 سال می رسد.
آدرس: استان فارس، کازرون، 28 کیلومتری شمال شرقی کازرون
غار شاپور
غار شاپور در انتهای تنگه چوگان در ارتفاع 800 متری از سطح زمین قرار دارد، دهانه ی این غار در حدود 30 متر است و مجسمه ی شاپور در دهانه ی آن قرار گرفته است. قدمت مجسمه ی شاپور در حدود 1700 سال است و تنها مجسمه ی باقیمانده از دوران باستان است که در حدود 7 متر ارتفاع دارد. مجسمه ی شاپور به حالت ایستاده قرار دارد و دو دست آن شکسته شده است.
آدرس: استان فارس، 12 کیلومتری جاده ی کازرون- شیراز
گردشگاه میان کتل
این منطقه ی حفاظت شده و گردشگاه در جنوب باختری دشت ارژن و در میان جنگل های بند قرار گرفته است. گردشگاه میان کتل با فضای کوهستانی و پوشش انبوه جنگلی، ویژگی های بی همتایی دارد. بخش شمالی این منطقه ی حفاظت شده به جنگل های بلوط زیبایی منتهی می شود و زیستگاه گوزن زرد ایرانی است، و از بخش جنوبی آن چشم انداز زیبای جنگل برم دیده می شود. ارتفاعات دره ی میان کتل در زمستان پوشیده از برف می شود و منظره ی بدیعی را به وجود می آورد که قابل وصف نیست. این منطقه در همه ی فصول سال زیبایی های خاص خود را دارد و جاذبه های گردشگری بی نظیری دارد که چشم از دیدن آن ها سیر نمی شود.
آدرس: استان فارس، در نزدیکی جاده ی قدیم شیراز- کازرون و در فاصله ی 18 کیلومتری دشت ارژن
تنگه جیز
تنگه زیبا و سحرانگیز جیز، دره ای است دیدنی و جالب توجه که در فاصله ی چهار کیلومتری شهر خشت و 64 کیلومتری شهر کازرون قرار گرفته است. تنگه جیز به دلیل وجود یک چشمه ی بسیار زیبا و آثار به جا مانده از دوران ساسانی و اسلامی مانند قلعه ی دختر، حوضچه های سنگی و جوی آبی که از جنس ساروج است، اهمیت خاصی نزد گردشگران دارد واز تفرجگاه های پرطرفدار این منطقه است.
آدرس: استان فارس، 4 کیلومتری شهر خشت، 64 کیلومتری شهر کازرون
آتشکده کازرون
آتشکده ی کازرون یکی از پنج آتشکده ی ساخته شده توسط مهر نرسی است. بنای آن از سنگ و گچ و به سبک چهار طاقی گنبد دار و به شکلی ساخته شده که از هر چهار طرف به داخل آن راه ورودی هست. این آتشکده در اصل تالار مربعی شکلی بوده که در هر وجه آن طاقی بیضی شکلی قرار داشته است. در حال حاضر گنبد، دو طاقی و پایه های این آتشکده از بین رفته اند. این اثر در سال 1318 به ثبت ملی رسیده است.
آدرس: استان فارس، 10 کیلومتری کازرون، سمت چپ جاده ی قدیمی شیراز
دشت برم
دشت برم یا دشت شقایق ها از جاذبه های گردشگری شهر کازرون است. این منطقه بهشتی، زیبا و دیدنی است و یکی از متراکم ترین جنگل های بلوط زاگرس را در خود جای داده است. این دشت در فصل بهار و مخصوصا در اردیبهشت ماه مملو از گل های شقایق می شود و در زمستان، زمانی که کوه های زاگرس پوشیده از برف می شوند، منظره ی بی نظیری را به وجود می آورد که بی همتاست. پوشش گیاهی و جانوری خاص منطقه بسیار قابل توجه و باارزش است و گونه های جنگلی دیگر آن بادام کوهی، کیالک و ارژن هستند و از آن جایی که نقش مهمی در تلطیف و تعدیل هوای مناطق جنوبی دارند، منطقه ی حفاظت شده و زیست کره به شمار می روند.
آدرس: استان فارس، کازرون، 30 کیلومتری شرق کازرون در مسیر کازرون به شیراز
نرگس زار کازرون
نرگس زار کازرون با مساحتی در حدود 70 هکتار، یکی از بزرگترین دشت های نرگس کشوراست. مهم ترین دشت های پوشیده از نرگس، در دو منطقه ی جره و بلبک قرار دارند و در حال حاضر به یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری در ماه های بهمن و اسفند تبدیل شده اند. بوته های نرگس این دشت وسیع در بهمن به گل می نشیند و منظره های چشم نواز و رایحه ی بهشتی گل نرگس را به گردشگران هدیه می دهد.
آدرس: استان فارس، کازرون، روستای جره
چشمه دادین
یکی از مناطق زیبا و بکر کازرون است و طبیعت منحصر به فرد دارد که برای گردشگران بسیار جذاب است.
آدرس: استان فارس، 50 کیلومتری جنوب شهر کازرون، در مجاورت روستای دادین
آبشار حکیم باشی
آبشار حکیم باشی اّبشاری فصلی است که در روستایی به همین نام واقع شده و ارتفاع آن به 25 متر می رسد. حرکت سیل آسا و شدت جریان آبشار حوضچه های زیبایی در پایین آبشار به وجود می آورد که بسیار دیدنی است. آب این آبشار از بارندگی های فصلی و منطقه ی ماهور تامین می شود و جریان آن از آبان ماه تا اردیبهشت ادامه پیدا می کند.
آدرس: استان فارس، کازرون
بقعه ی علامه دوانی
این بقعه متعلق به جلال الدین دوانی دانشمند و مفسر قرآن کریم است و در روستای دوان و در شمال غربی کازرون قرار گرفته است. قدمت آن مربوط به سده دهم هجری قمری است و شیوه ی ساخت این بنا متاثر از چهارطاقی های دوره ی ساسانی است، اما بر اساس شواهد تاریخی این بنا در دوران ساسانی کاربردهای دیگری داشته است.