13:39 , 1403/9/10
کد خبر: 000093277
بازدید: 1160
هشدار معاون وزیر درباره تهدیدات طرح پزشکی خانواده

طرح پزشکی خانواده، یک وعده دیرینه در حوزه سلامت بود که قرار بود دسترسی مردم به خدمات بهداشتی را آسان‌تر کند و هزینه‌های درمان را کاهش دهد. اما این طرح در پیچ و خم بروکراسی اداری و عدم همکاری برخی دستگاه‌ها، نتوانست به اهداف خود برسد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایونا به نقل از اقتصاد نیوز,دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در یک برنامه تلویزیونی درباره اجرا نشدن برنامه پزشکی خانواده طی دو دهه گذشته گفت:‌ قول می‌دهیم که پزشکی خانواده در کشور اجرایی شود اما از نظر ما، مشکل تامین منابع نیست بلکه مشکل اساسی، عدم اجرای قانون است؛ یعنی منابعی که برای نظام سلامت و بیمه‌ها در نظر گرفته شده، تاکنون تخصیص نیافته است. بر اساس قانون باید ۱۵۳ همت به بیمه سلامت داده می‌شد که تاکنون ۵۸ همت تخصیص یافته و انتظار داریم که منابع مصوب به وزارت بهداشت و بیمه‌ها به موقع و به طور کامل پرداخت شود.

رییسی تاکید کرد: برای اجرای پزشکی خانواده در حال حاضر همه دچار تردید و شک هستند چون بدهی و تکالیف زیادی در وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود دارد و ترس دارند که وسط اجرای طرح، رها شوند. چون سابقه آن در استان‌های فارس و مازندران هم وجود دارد و استان‌های دیگر هم تردید دارند. اما باید همه برای اجرای این طرح، متحد شوند و در صورت عدم اجرا، برکنار و مجازات شوند.

به گفته رئیسی در حال حاضر نظام سلامت کشورمان بیمار است و اگر این مساله نپذیریم خطا کرده‌ایم. در حال حاضر مردم رضایتمندی بالایی از نظام سلامت ندارند چون هزینه‌های زیادی از جیب‌شان پرداخت می‌کنند. به عنوان نمونه پارسال بیش از ۶۹ درصد از هزینه‌های خدمات آزمایشگاهی، ۶۶ درصد در حوزه دارو، ۳۵ درصد در حوزه بستری را از جیب پرداخته‌اند و به طور کلی پرداختی از جیب مردم، بالای ۵۰ درصد است و مردم رضایت چندانی ندارند و بیشتر این پرداختی ها هم در خرید خدمات درمانی است.

او در بخشی از صحبت‌هایش در این برنامه هشدار داد که در صورت محقق نشدن وعده‌ها، اجرا نشدن قانون، نبودن شفافیت و عدم اعتمادسازی، برنامه پزشکی خانواده به همان سرنوشت سال‌های گذشته دچار خواهد شد.

 

چرا طرح پزشکی خانواده در ایران شکست خورد؟

طرح پزشکی خانواده، یکی از طرح‌های مهم حوزه سلامت بود که قرار بود تحولی بزرگ در نظام بهداشتی کشور ایجاد کند. با این حال، پس از گذشت حدود ۲۰ سال، این طرح همچنان به صورت کامل اجرا نشده است. بررسی دلایل این مسئله نشان می‌دهد که تصور غلط از مسئولیت اجرای این طرح، یکی از مهم‌ترین عوامل شکست آن بوده است. بسیاری بر این باور بودند که وزارت بهداشت به تنهایی مسئول اجرای این طرح است، در حالی که اجرای کامل آن نیازمند همکاری و هماهنگی بین بخش‌های مختلف دولت و جامعه است. این عدم هماهنگی و تفویض مسئولیت به معاونت بهداشت، باعث شده است تا طرح پزشکی خانواده به سرانجام نرسد.

 

 

 

نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید