تحقیقات جدید نشان میدهد مگالودون، کوسهای غولپیکر که میلیونها سال پیش بر اقیانوسها حکمرانی میکرد، احتمالا بسیار بزرگتر و لاغرتر از تصورات قبلی بوده است. طول این موجود ترسناک، بر اساس پژوهشهای جدید، به ۲۴.۳ متر میرسید که ۴.۵ متر بیشتر از تخمینهای قبلی است. محققان با بررسی فسیلهای دندان و مهرههای مگالودون و مقایسه آنها با بیش از ۱۵۰ گونه کوسه زنده و منقرضشده، به این نتیجه رسیدهاند که این کوسه عظیمالجثه، احتمالا لاغرتر از تصورات قبلی بوده و شباهت چندانی به کوسههای بزرگ سفید نداشته است.
به گزارش خبرنگار علمی ایونا به نقل از زومیت,پژوهشی جدید میگوید مگالودون تا ۴٫۵ متر کشیدهتر از تخمینهای قبلی رشد میکرد و احتمالا شباهتی به کوسههای بزرگ سفید نداشته است.
بر اساس پژوهشی جدید مگالودونها ممکن است حتی بزرگتر از آن چیزی بوده باشند که در ابتدا فکر میکردیم. طول این حیوانات احتمالا به ۲۴٫۳ متر میرسید که ۴٫۵ متر کشیدهتر از پیشبینیهای قبلی است.
به گفتهی پژوهشگرها، احتمالا کوسههای عظیم باستانی لاغرتر از تصورات پیشین بودهاند. فیلیپ استرنز، یکی از نویسندگان پژوهش و مدرس در پارک تفریحی سیورلد سن دیگو به لایوساینس گفت: «برآوردهای قبلی با استفاده از دندانها برای پیشبینی اندازه کوسه به طول کل حدود ۱۸ تا ۲۰ متر میرسید.»
مگالودون بین ۲۰ میلیون تا ۳٫۶ میلیون سال پیش بر دریاهای زمین حکمرانی میکرد. تاکنون هیچ اسکلت کاملی از این کوسهی باستانی پیدا نشده است، بنابراین دانش ما از این هیولاها حاصل فسیل پولکها و دندانهایشان است. طول بزرگترین فسیل ستون فقرات مگالودون که تاکنون کشف شده به ۱۱ متر میرسد و احتمالا در بالاتنهی بدنش قرار داشته است.
در پژوهش جدیدی که یکشنبه ۹ مارس در مجله Palaentologica Electronica منتشر شد، پژوهشگرها فسیلهای مگالودون را با بیش از ۱۵۰ گونه کوسه زنده و منقرضشده مقایسه کردند تا به تصویر بهتری از اندازهی این کوسه غولپیکر برسند.
پژوهشگرها نسبت تنه مگالودون را با تنه ۱۴۵ کوسه مدرن و ۲۰ گونه کوسه منقرضشده مقایسه کردند. آنها با فرض تناسب مگالودون با اغلب گونههای کوسه و برونیابی از بخش تنه ۱۱ متری، تخمین زدند که این نمونه احتمالا دارای یک سر ۱٫۸ متری و دمی به طول ۳٫۶ متر بوده است و به این ترتیب کل طول حیوان به ۶٫۵ متر میرسد.
بااینحال، بزرگترین مهره مگالودونی که تاکنون پیدا شده، ۲۳ سانتیمتر قطر داشته است؛ یعنی ۷٫۶ سانتیمتر بزرگتر از بزرگترین مهرهی کوسهای با طول ۱۶٫۴ متری. با مقیاسبندی از روی این مهرهی بزرگتر و براساس نسبتهای قبلی، مگالودونی که صاحب این مهره بوده، احتمالا ۲۴ متر طول داشته است.
پژوهشگرها همچنین دریافتند که ممکن است مگالودون یافتشده نوزادی به طول ۳٫۶ تا ۳٫۹ متر را به دنیا آورده باشد.
پژوهشگرهای مسئول مطالعه جدید همچنین شکل مگالودون را بررسی کردند. فسیلهای دندان مگالودون دندانهدار هستند و از این نظر به دندان کوسههای سفید بزرگ امروزی شباهت دارند؛ حیوانی که قبلا پژوهشگرها تصور میکردند مگالودون نمونهای بزرگتر از آن است. کنشو شیمادا، نویسنده ارشد پژوهش و استاد دیرینه زیستشناسی دانشگاه دی پاول در شیکاگو میگوید:
پژوهشهای قبلی به سادگی و بدون هیچ مدرکی فرض میکردند که مگالودون شبیه یک نسخه غولپیکر از کوسه سفید بزرگ کنونی باشد.
طبق پژوهش جدید مگالودون ممکن است در واقع باریکتر و سادهتر بوده باشد. براساس حداکثر اندازه اصلاحشده بدن و همچنین مدلهای هیدرودینامیک از نحوه حرکت موجودات بزرگی مانند کوسه نهنگ (Rhincodon typus)، کوسههای آسوده (Cetorhinus maximus) و نهنگها در آب، پژوهشگرها به این نتیجه رسیدند که مگالودون مانند یک کوسه سفید بزرگ تنومند نبود و بیشتر به کوسه لیمویی شباهت داشت.
بااینحال، تا زمانی که پژوهشگرها بخش بزرگتری از بدن یک مگالودون را در فسیلها پیدا نکنند، واقعا نمیدانیم که این حیوانات چقدر میتوانستند بزرگ باشند یا بدنشان ممکن است چه شکلی بوده باشد.
جک کوپر، پژوهشگر مگالودون در دانشگاه سوانسی بریتانیا با استدلال نویسندگان پژوهش مبنی بر اینکه مگالودون به کوسههای لیمویی شکل شبیه بوده قانع نشده است. او میگوید:
روشهای هیدرودینامیکی که آنها برای رد این اشکال دیگر بدن استفاده میکنند، اساسا بر اساس نهنگهایی است که اسکلتها و حالتهای کاملا متفاوتی برای شنا کردن با کوسهها دارند (یعنی حرکات دم عمودی در مقابل افقی). به این ترتیب، هرچند طرح بدن پیشنهادی امکانپذیر است، باید به عنوان فرضیهای در دست بررسی درنظر گرفته شود و بازسازیهای قبلی را نمیتوان به طور قطعی رد کرد.به گزارش ایونا نیوز ، پژوهش جدیدی نشان میدهد که مگالودون، کوسه غولپیکر ماقبل تاریخ، بسیار بزرگتر از تصورات قبلی بوده و احتمالاً ظاهری متفاوت از کوسههای سفید بزرگ امروزی داشته است.
رازهای مگالودون فاش شد: هیولای دریا ۴٫۵ متر بزرگتر از تصور!
این پژوهش با بررسی دقیقتر فسیلهای دندان و مهرههای مگالودون، تخمین جدیدی از اندازه و شکل بدن این کوسه ارائه کرده است. بر اساس این یافتهها، طول مگالودون به حدود ۲۴٫۳ متر میرسیده که ۴٫۵ متر بیشتر از برآوردهای پیشین است. همچنین، احتمالاً این کوسه غولپیکر بدنی لاغرتر و کشیدهتر از تصورات قبلی داشته و شباهت کمتری به کوسههای سفید بزرگ امروزی داشته است.
این یافتهها نشان میدهد که مگالودون، حاکم بلامنازع دریاها در دوران خود، حتی عظیمتر و ترسناکتر از آنچه تصور میشد، بوده است. کشف رازهای بیشتر از این هیولا میتواند اطلاعات ارزشمندی در مورد اکوسیستمهای دریایی باستانی و تکامل کوسهها ارائه دهد.
دانشمندان امیدوارند با کشف فسیلهای جدید و انجام پژوهشهای بیشتر، بتوانند تصویر کاملتری از این موجود شگفتانگیز و نقش آن در تاریخ حیات زمین به دست آورند.
نظر شما
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید