گوجه فرنگی ازلحاظ ارزش غذایی کم کالری ولی سرشار از ویتامین های A،C،E است و همچنین لیکوپن که از قوی ترین انتی اکسیدانها ست را داراست
به گزارش ایونا، گوجه فرنگی میوه ای از خانواده گل شب بو و بومی آمریکای جنوبی است .علیرغم اینکه از نظر گیاه شناسی یک میوه است ولی ما آن را معمولا مانند سبزیجات آماده میکنیم و میخوریم .گوجه فرنگی منبع غنی آنتی اکسیدان لیکوپن است که با فواید سلامتی بسیاری از جمله کاهش خطر بیماری قلبی و سرطان مرتبط است .
همچنین منبع عالی از موارد زیر است :
ویتامینهای C
-پتاسیم
–فولات
ویتامین k
معمولاً گوجه فرنگی ها در زمان رسیدن قرمز هستند و میتوانند در رنگهای مختلف از جمله زرد نارنجی سبز و بنفش باشند.علاوه بر این بسیاری از زیر گونه های گوجه فرنگی با شکلها و طعمهای مختلف وجود دارد. در این مقاله هر آنچه که باید در مورد گوجه فرنگی بدانید را به شما می گوییم .
فاکتور های تغذیه ای
میزان آب گوجه فرنگی حدود ۹۵ درصد است .پنج درصد دیگر عمدتاً از کربوهیدرات ها و فیبرهاتشکیل می شود .در اینجا مواد مغذی موجود در گوجه فرنگی خام یعنی ۱۰۰گرم توضیح داده شده است
-کالری ۱۸ ;کالری
-پروتئین 0.9 گرم
-قند ۲.۶ دهم گرم
-آب ۹۵ درصد
-کربوهیدرات 3.9 گرم
-فیبر۱.۲ دهم گرم
- چربی 0.2 گرم
کربوهیدرات ها :حدود چهار درصد از یک گوجه فرنگی خام میشوند که میزان آن کمتر از ۵ گرم برای یک نمونه متوسط است . نمونه متوسط حدود ۱۲۳ گرم ا ست.
قندهای ساده در گوجه فرنگی از قبیل گلوکز و فروکتوز میباشند که ۷۰ درصد از آنها را شامل میشوند .
فیبر :گوجه فرنگی ها منبع خوبی از فیبرها می باشند و یک و نیم گرم در هر گوجه فرنگی در سایز متوسط وجود دارند بیشتر این فیبردر گوجه فرنگی فیبرهای نامحلول است که حدود ۸۷ درصدمیباشد. بیشترین آنها را همی سلولوز- سلولز و لیکوپن تشکیل می دهد .
گوجه فرنگی ها منبع بسیار خوبی از چندین ویتامین و مواد معدنی هستند.
ویتامین c
این ویتامین به ماده مغذی ضروری و آنتی اکسیدان معروف است.
پتاسیم
یک ماده معدنی ضروری می باشد که برای کنترل فشار خونی و جلوگیری از بیماری های قلبی بسیار مفید است
ویتامینk1
ما میدانیم که این ویتامین برای لخته شدن و سلامت استخوان ها بسیار مهم است .
فولات یا ویتامین B9
یکی دیگری از ویتامین های گروه b می باشد فولات برای رشد بافت ها و عملکرد سلول ها مهم است به طور کلی برای خانم های باردار بسیار مهم است.
دیگر ترکیبات گیاهی :
محتوای ویتامین ها و ترکیبات گیاهی در گوجه فرنگی ها می تواند مابین انواع و دوره های نمونه برداری و برداشت متفاوت باشد .
ترکیبات اصلی گوجه فرنگی
ترکیبات اصلی گوجه فرنگی عبارتند از:
لیکوپن
لیکوپن یک رنگدانه قرمز و انتی اکسیدان است که در مطالعات مشخص شده که بطور گسترده لیکوپن تاثیرات مفیدی درسلامت دارد.
بتا کاروتن
یکی از انتی اکسیدانها میباشد که اغلب رنگهای زرد و نارنجی به مواد غذایی میدهد،بتا کاروتن میتواند به ویتامینAدر داخل بدن شما تبدیل شود
نارنجین : نشان داده شده است که درپوست گوجه فرنگی فلاونوییدی پیدا شده است که التهابات را کاهش میدهد و در مقابل بیماریها محافظت ایجاد میکند
اسید کلروژنیک : این اسید از ترکیبات انتی اکسیدانی قوی میباشد که ممکن است فشار خون را در سطوح بالایی در مردم کاهش دهد. کلروفبل ها و کارتنوییدهایی شبیه لیکوپن مسُول رنگهای غنی در گوجه فرنگی هستند. هنگامی که فرایند رسیدن شروع میشود، کلروفیل سبز رنگ تجزیه میشود و به کاروتنویید قرمز تبدیل میگردد