15:05 , 1403/12/30
کد خبر: 000125624
بازدید: 1168
شکایت رادیو اروپای آزاد از سازمان  رسانه‌های جهانی آمریکا

شکایت رادیو اروپای آزاد در دادگاه فدرال واشنگتن ثبت شده است. رادیو فردا و صدای آمریکا زیرمجموعه‌‌های این سازمان هستند که مشمول قطع بودجه شده است.

به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از  بی بی سی ،  رادیو آزادی گفته است که از سازمان «رسانه‌های جهانی آمریکا» به دلیل قطع بودجه شکایت کرده است. رادیو فردا و صدای آمریکا زیرمجموعه‌‌های این سازمان هستند که مشمول قطع بودجه شده است.

رادیو اروپای آزاد برای ۲۳ کشور که آزادی بیان در آنها محدود است، برنامه پخش می‌کند.‌‌‌

رادیو اروپای آزاد در بیانیه خود گفته است: این شکایت نشان می‌دهد که عدم تخصیص بودجه‌ای که کنگره تصویب کرده، نقض قوانین فدرال است؛ از جمله قانون اساسی ایالات متحده، که به کنگره قدرت انحصاری در زمینهٔ هزینه‌های فدرال می‌دهد.

بودجه رادیو فردا و صدای آمریکا قطع شد

این مجموعه در بیانیه‌ای اقدام اخیر را «نقض قوانین فدرال» آمریکا وهمچنین قانون اساسی خوانده است.

شکایت رادیو اروپای آزاد در دادگاه فدرال واشنگتن ثبت شده است.

رادیو اروپای آزاد همچنین از کاری لیک، مشاور ویژه دونالد ترامپ در امور سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا و ویکتور مورالس، مدیرعامل موقت سازمان رسانه‌های جهانی ایالات متحده، به دلیل قطع بودجه رادیو اروپای آزاد شکایت کرده است.‌

کاری لیک پیش‌تر در بیانیه‌ای گفته بود رادیو اروپای آزاد «ناقض شدید امنیت ملی» و «باری بر دوش مالیات‌دهندگان آمریکایی» است. او نوشته بود این نهاد «قابل نجات دادن» نیست و تمام کارکنانش از شنبه (دیروز) تا اطلاع ثانوی در مرخصی باحقوق خواهند بود.

استفان کیپس، رئیس رادیو اروپای آزاد گفته است: «اکنون زمان واگذاری میدان به تبلیغات و سانسور دشمنان آمریکا نیست.»

لیزا کورتیس که در دوره اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ یکی از مقامات ارشد شورای امنیت ملی بود و به عنوان رئیس هیئت مدیره رادیو اروپای آزاد مشغول به فعالیت است، به خبرگزاری فرانسه گفت که بستن این مجموعه «در واقع به دشمنان ما کمک خواهد کرد.»

او گفت: «کشورهایی مانند چین، روسیه و ایران صدها میلیون دلار برای تزریق تبلیغات و اطلاعات نادرست ضد آمریکایی سرمایه‌گذاری می‌کنند.»‌

پس از فرمان اجرایی دونالد ترامپ، بخش بزرگی از بودجه دولت فدرال آمریکا برای آژانس رسانه‌های جهانی آمریکا قطع می‌شود. ‌صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد و رادیو آسیای آزاد زیرمجموعه این نهاد رسانه‌ای مستقل هستند. اکنون ادامه فعالیت بخش فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا در وضعیتی مبهم قرار گرفته است.‌‌

بعضی از فعالان رسانه‌ای می‌گویند با قطع بودجه این رسانه‌ها، چین و روسیه مشتاقند که خلاء رسانه‌ای را پر کنند.

تمام کارکنان صدای آمریکا از شنبه گذشته به مرخصی باحقوق رفته‌اند. پخش تلویزیونی صدای آمریکا متوقف شده است و در وبسایت خبرهای قدیمی نمایش داده شده‌اند.

ایلان ماسک، از مشاوران اصلی دونالد ترامپ، که کاهش هزینه‌‌های فدرالی بر عهده اوست، ماه پیش از تعطیلی رادیو اروپای آزاد نوشته بود. او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این افراد دیوانه چپ افراطی هستند که با خودشان حرف می‌زنند.»

فرمان اجرایی دونالد ترامپ برای قطع بخش بزرگی از بودجه دولت فدرال آمریکا تنها مشمول رسانه‌های فارسی زبان نیست. بر اساس این فرمان بودجه «آژانس رسانه‌های جهانی آمریکا» و شش نهاد مرتبط با فعالیت‌های مدنی به‌شدت محدود شده است.

صدای آمریکا در سال ۱۹۴۲ برای مقابله با «کمونیسم» با فرستنده‌ای که از بی‌بی‌سی قرض کرده بودند، آغاز شد. اما کار بخش فارسی صدای آمریکا در دهه ۶۰ شمسی و پس از انقلاب ایران آغاز شد تا آنکه در دهه هفتاد شمسی، تلویزیون فارسی این رسانه کارش را آغاز کرد.

رادیو اروپای آزاد اما سرشتی متفاوت داشت که به جنگ سرد مرتبط بود. هدف این نهاد رسانه‌ای که به زبان‌های مختلف از جمله آذری و روسی پخش می‌شد مقابله با تبلیغات کمونیستی اتحاد جماهیر شوروی و همچنین کشورهای متحدش در اروپای شرقی بود.

بخش فارسی رادیو اروپای آزاد اما خیلی دیرتر متولد شد و استثنای این مجموعه بود. این رادیو که در ۱۹۹۹ میلادی کارش را آغاز کرد ابتدا بر مسائل سیاسی و اجتماعی تمرکز داشت.

با آغاز ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش، کارایی این مجموعه هم زیر سوال رفت تا آنکه با تغییر نام «رادیو فردا» با موج بلند آغاز به کار کرد.

رادیو فردا این بار عمده برنامه‌هایش را با پخش موسیقی ادامه داد و در آن بخش‌های کوتاه خبری و سیاسی گنجاند.

علاوه بر پخش خبرها، گزارش‌ها و میزگردهای رادیویی، این رسانه مجموعه سریال‌های رادیویی گوناگونی نیز برای مخاطبان خود تهیه می‌کرد؛ سریال‌هایی که از رویدادهای تاریخی مانند کودتای ۲۸ مرداد، جنگ ایران و عراق و جنگ جهانی اول گرفته تا موضوعات ممنوعه داخل کشور مانند زندان انفرادی، نقض گسترده حقوق زنان و اعدام‌های سیاسی در آن‌ها بررسی می‌شدند.

 


نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید