سیاست خارجی

سیاست خارجی

وزیر امور خارجه جدید ایالات متحده، در همان روز تحلیف دونالد ترامپ رای اعتماد خود را از سنا دریافت کرد. اما او کیست و چه نگاهی به حکومت ایران دارد؟

محمدرضا آزادی که در لیگ بیست و یکم نیز با نظر فرهاد مجیدی به استقلال پیوسته بود، این بار مدنظر پیتسو موسیمانه قرار گرفته است و مذاکرات نهایی برای بازگشت او به جمع آبی پوشان در حال انجام است.

طهورث غلامی کارشناس مسائل امریکا گفت: باید انتظار گفت‌وگوها در ماه‌‌های اسفند و فروردین و در نهایت اردیبهشت را داشته باشیم که ممکن است به توافقی منجر شود.

حضور محمد جواد ظریف، معاون رئیس جمهور در نشست جهانی داووس، فرصتی مغتنم برای ایران در شرایط حساس کنونی است. داووس، محل تجمع نخبگان سیاسی و اقتصادی جهان، فضایی ایده‌آل برای دیپلماسی و لابی‌گری در اختیار ایران قرار می‌دهد.

وزیر امور خارجه تصویر ویزایش برای سفر به آمریکا را منتشر کرد.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور روز گذشته برای شرکت در پنجاه و پنجمین مجمع جهانی اقتصاد‌(داووس ۲۰۲۵) عازم سوئیس شد.

عبدالرضا فرجی راد، کارشناس مسائل بین‌الملل، در تحلیلی به بررسی پشت پرده دیدار مقامات ایران و ترکیه پرداخته است. به گفته وی، ترکیه از حمایت آمریکا و اسرائیل از کردها در سوریه بسیار نگران است و این نگرانی می‌تواند فرصتی برای ایران باشد تا در مسائل قفقاز و سوریه به توافقات مطلوبی با ترکیه دست یابد. فرجی راد همچنین به افزایش نفوذ اسرائیل در سوریه اشاره کرده و معتقد است که اسرائیل به دنبال ایجاد خودمختاری برای کردها و محدود کردن نفوذ ترکیه در سوریه است.

اخباری مبنی بر برگزاری جلسه کمیته‌های کمیسیون‌های تخصصی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، در خصوص لوایح پیوستن به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون پالرمو به گوش می رسد.

علی اکبر ابوطالب اصفهانی، پیرمرد ایرانی که با شجاعت مثال‌زدنی خود در برابر تروریست‌ها ایستادگی کرد، به نماد مقاومت و شجاعت در منطقه تبدیل شده است. ویدیوی منتشر شده از تجلیل شاعرانه رزمندگان عراقی از این پیرمرد، نشان از جایگاه ویژه او در دل مردم عراق دارد. این رویداد نشان می‌دهد که انسانیت و شجاعت، فراتر از هر مرز و ملیتی، قابل تقدیر است.

معاون راهبردی رئیس جمهور برای حضور در مجمع جهانی اقتصاد در داووس راهی سوییس شد.

سردار قاآنی در جمع پزشکان و پرستاران فعال در درمان مجروحان لبنانی، با اشاره به تحولات اخیر در منطقه، گفت: "امروز که این جلسه را گذاشتیم یکی از مهم‌ترین روز‌هایی است که در تاریخ ثبت خواهد شد... امروز ساعت یک بعد از ظهر از بزرگ‌ترین شکست رژیم صهیونیستی رونمایی می‌شود."

سناتور آمریکایی، مارکو روبیو، در سخنانی مدعی شد که ایران در حال ساخت کارخانه‌ های تولید پهپاد در ونزوئلا است. او همچنین ونزوئلا را به حمایت از حزب‌ الله و صدور گذر نامه‌ های جعلی برای عوامل این گروه متهم کرد. روبیو از ادامه فعالیت شرکت‌ های آمریکایی در ونزوئلا انتقاد کرد و گفت این سیاست باعث تقویت دولت ونزوئلا شده است.

پژوهشگر دانشگاه پرینستون آمریکا نوشت: دونالد ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران برای یافتن راه حل مشکلات موجود بین دو کشور اعلام کرده است.

با روی کار آمدن دولت جدید در ایران به ریاست جمهوری دکتر پزشکیان، سیاست خارجی ایران در قبال افغانستان با دقت و کنجکاوی مورد توجه ناظران و کارشناسان قرار گرفته است. انتخاب سید عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه، این پرسش را مطرح کرد که آیا دولت جدید رویکرد متفاوتی نسبت به همسایه شرقی خود اتخاذ خواهد کرد؟ با بررسی عملکرد دولت در ماه‌های اخیر، به نظر می‌رسد که ایران با دیپلماسی فعال و غیرشتاب‌زده، در پی توسعه روابط و تحکیم ثبات و امنیت در افغانستان است. نشست همکاری‌های منطقه‌ای در مورد افغانستان با حضور وزرای خارجه ایران، روسیه، چین و پاکستان در حاشیه نشست عمومی سازمان ملل متحد، نشان دهنده اهمیت این موضوع برای دولت جدید است. در این نشست، عراقچی با اتخاذ سیاستی فعال و در عین حال غیرشتاب‌زده، موفق شد ابتکار عمل را در حوزه افغانستان به دست گیرد و زمینه را برای همکاری‌های بیشتر در منطقه فراهم کند.

تصاویری از رئیس جمهور و دخترش در جمع ایرانیان مقیم تاجیکستان را ببینید.

رئیس‌جمهور ایران به امضای توافقنامه راهبردی جدید میان ایران و روسیه اشاره و تاکید کرد: ایران و روسیه نیازی به غرب ندارند.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور کشورمان دقایقی پیش وارد مسکو شد. این سفر با هدف گسترش روابط دوجانبه و همچنین امضای معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه وارد انجام می شود.

یک رسانه عبری زبان اعلام کرد، اختلاف هرتسی هالیوی رئیس ستاد ارتش اسرائیل و یسرائیل کاتس وزیر جنگ به نقطه تقابل و درگیری نزدیک می‌شود و باید منتظر لحظه انفجار باشید.

احمد وخشتیه در گفت وگویی باور دارد که پوتین، رئیس‌جمهور روسیه است و سعی می‌کند که اهداف و منافع کشورش را محقق می‌کند. او قطعا به ایرانی این تضمین را نداده که منافع تهران را تحت هر شرایطی تأمین کند. اتفاقا امضای موافقت‌نامه همکاری‌های جامع هم در همین راستاست که روسیه بتواند از ظرفیت ایران برای موازنه سازی در برابر غرب استفاده کند. پس به جای انتقاد از سیاست خارجی مسکو باید آسیب‌شناسی روی دیپلماسی ایران داشته باشیم.

در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به توافق راهبردی ایران و روسیه پرداخته شد.