11:35 , 1402/6/27
کد خبر: 000033453
بازدید: 1221
زنگ خطر نابودی صنعت چرم ایران؛ تجار عراقی چرم ایران را رد کردند

طبق اعلام اتاق اصناف تهران گذشته از اینکه بازار صادراتی ایران حال خوبی ندارد. بازار داخلی هم حالش بد است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از اکو ایران، در سال‌های اخیر، چرم مصنوعی به دلیل عواملی نظیر زمان‌بر بودن و قدیمی بودن ماشین‌آلات چرم، از چرم طبیعی جایگزین شده است.

همچنین، افزایش هزینه‌های تولید به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه نیز تاثیرگذار بوده است. این مسائل باعث شده تا تولیدکنندگان از کیفیت کار کم کنند و این موضوع تاثیر مستقیمی در بازار صادراتی ایران داشته باشد.

در حال حاضر، حدود ۴۰ درصد از مواد اولیه مورد نیاز در صنعت چرم وارداتی هستند. از سال گذشته، برای تأمین مواد اولیه، تولیدکنندگان باید از نرخ ارز نیمایی استفاده کنند، در حالی که در سال‌های گذشته با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی به مواد اولیه دسترسی داشتند. این افزایش هزینه مواد اولیه باعث افزایش قیمت‌های محصولات شده و تأثیر منفی بر بازار داخلی و صادرات ایران گذاشته است.

همچنین، مصرف‌کنندگان ایرانی به دلیل مشکلات اقتصادی و افزایش تورم، دیگر نمی‌توانند کیف و کفش جدید بخرند و اکثراً ترجیح می‌دهند کیف و کفش‌های قدیمی خود را تعمیر کنند. این وضعیت باعث شده کیفیت محصولات نیز کاهش یابد و تأثیر منفی بر بازار کیف و کفش داخلی داشته باشد. حتی کاهش ارزش پول ایران در مقابل عراق هم عاملی نشد که عراقی‌ها از ما خرید انجام دهند.

«طبق اعلام اتاق اصناف تهران گذشته از اینکه بازار صادراتی ایران حال خوبی ندارد. بازار داخلی هم حالش بد است.

رئیس اتحادیه فروشندگان چرم و لوازم کفش تهران درباره بازار فروش روزهای منتهی به مهر ماه گفت: امسال به دنبال رشد مواد اولیه ، قیمت‌ها جهش قیمتی را تجربه کردند؛ برای همین مردم سعی کردند تا جای ممکن است کیف و کفش خود را تعمیر کنند تا یک کالای نو تهیه کنند. این درحالی که معمولاً این روز‌ها با توجه به نزدیک شدن بازگشایی مدرسه فروش کیف و کفش به اوج خود می‌رسید.

حیاتی افزود: امروزه دیگر در کیف‌ها و کفش‌ها یراق‌آلات استفاده نمی‌شود یا میزان استفاده از آن به حداقل رسیده است. به طور مثال برای تولید یک بوت یا پوتین باید ۴۰ منگنه‌ زده شود. در حالی که امروز فقط چهار منگنه‌ زده می‌شود. زیرا مشتری توانایی پرداخت پول آن کار را ندارد. دیگر مصرف‌کننده ایرانی نمی‌تواند کفش یا بوت یا پوتینی که قبلاً می‌پوشید امروز هم بپوشد.

او افزود: اگر وضعیت به همین گونه پیش برود در ماه‌های آینده تعداد زیادی از تولید‌کنندگان مجبور خواهند شد فعالیت خود را تعطیل کنند. زیرا با این روند افزایشی تورم و کاهش قدرت اقتصادی مردم دیگر کسی دنبال خرید کیف و کفش نمی‌رود و ترجیح می‌دهد همان قبلی‌ها را وصله و پینه بزند. امری که امروز بیشتر از ۵۰ درصد مردم آن را انجام می‌دهند و در آینده نزدیک همه‌گیر خواهد شد.»

 

نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید