به گزارش تیم وبگردی ایونا به نقل از همشهری آنلاین، یکی از لذتهای فصل تابستان، تهیه ترشیهای خانگی با طعمی اصیل و ترد است. ترشی لیته بادمجان، به عنوان یکی از محبوبترین انواع ترشی، با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس، به راحتی در منزل تهیه میشود. این ترشی خوش طعم، همراه با غذاهای سنتی همچون آبگوشت یا کتلت، طعمی بینظیر به سفرههای ایرانی میبخشد.
در این مطلب، ترشی لیته بادمجان با دو روش ساده وکبابی آماده میشود. اگر عاشق طعم ترد و خوشمزه ترشی خانگی هستید؛ طرز تهیه ترشی بادمجان لیته را با دو روش ساده و کبابی دنبال کنید.
طرز تهیه ترشی لیته بادمجان
ترشی لیته بادمجان یکی از ترشیهای سنتی است که ساده و فوری آماده میشود. این ترشی با طعم بینظیری که دارد، خوشمزهترین همراه برای انواع غذاها در پاییز و زمستان است. ترشی لیتهبادمجان با ترکیب بادمجان و سبزیهای خشک در مدتزمان ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آماده میشود.
طرز تهیه ترشی لیته بادمجان ساده
در این روش تهیه، ترشی با بادمجان له شده و سبزیهای خشک آماده میشود. در تهیه ترشی لیتهبادمجان برای طعمدهی ترشی از گلپر و سیاهدانه استفاده شده است. اگر به طعم گلپر علاقه ندارید، آن را از دستور تهیه حذف کنید یا مقدار کمتری به ترشی اضافه کنید. اما پیشنهاد میکنیم که این روش تهیه لیتهبادمجان را امتحان کنید.
مواد لازم:
فوتوفن: این مقدار اولیه برای آمادهکردن ۲ تا ۳ ترشی لیتهبادمجان مناسب است.
مراحل تهیه ترشی لیته بادمجان ساده
۱. در مرحله اول تهیه ترشی لیته بادمجان ساده، بادمجانها را بشویید و پوست آنها را یکی در میان بگیرید و با تخته آشپزخانه بادمجانهای پوست گرفته شده را حلقهای خرد کنید.
۲. یک تابه را برای پختن بادمجانها انتخاب کنید و داخل آن آب و سرکه بریزید، اجازه دهید که آب و سرکه جوش بیاید. بادمجانهای حلقه شده را به تابه اضافه کنید تا پخته و نرم شوند.
۳. هویج و سیر را پوست بگیرید و آنها را بشوید. هویج و سیر را در اندازهای خرد کنید که داخل مخلوطکن قرار بگیرند و با مخلوطکن آنها را خرد کنید. پس از آماده شدن هویج و سیر، سراغ فلفلدلمهای رنگی و فلفل تند بروید. هسته و قسمت بالای فلفلها را جدا کنید. فلفل دلمهای رنگی و تند را داخل مخلوطکن بریزید تا خرد و پوره شوند.
فوتوفن: در تهیه ترشی لیتهبادمجان، نصف هر فلفل دلمه نیاز است.
۴. در این مرحله، پس از آماده شدن بادمجانها، شعله زیر تابه را خاموش کنید و اجازه دهید که بادمجانها خنک شوند. بادمجانها را به مخلوطکن اضافه کنید و دستگاه را دوباره روشن کنید تا بادمجانها خوب له شوند.
۵. در آخر برای طعم دادن به ترشی تخم گشنیز، سبزیهای خشک (جعفری، نعنا) را به مواد اضافه کنید. سرکه را در سه مرحله به ترشی اضافه کنید.
فوتوفن: سرکه را یکباره به ترشی اضافه نکنید. مقداری سرکه اضافه کنید، طعم ترشی را بچشید. اگر ترشی طعم دلخواه را نداشت، دوباره سرکه اضافه کنید.
۶. یک شیشه دربدار انتخاب کنید و مواد ترشی را داخل آن بریزید. ترشی لیته بادمجان شما بعد از ۷ تا ۱۰ روز آماده میشود. این ترشی ترد و تازه را با غذایی که دوست دارید نوش جان کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.
در تهیه ترشی لیتهبادمجان، شما میتوانید آبغوره را جایگزین سرکه کنید. اما ترشی لیتهبادمجان با آبغوره ماندگاری کمتری دارد. حتما این ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی
ترشی لیتهبادمجان با بادمجان کبابی یکی از ترشیهای محبوب بازاری است که طعم فوقالعادهای دارد. در طرز تهیه ترشی لیتهبادمجان طعم خوشمزه بادمجان کبابی را با بوی تازه سبزی معطر مخلوط میشود. برای آمادهکردن بادمجان، آن را روی زغال یا گاز کبابی کنید.
مواد لازم:
فوتوفن: برای تهیه یک شیشه ترشی لیتهبادمجان ۴ تا ۵ بادمجان متوسط نیاز است.
مراحل تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی
۱. در مرحله اول برای تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی، بادمجانها را کبابی کنید. برای کبابی شدن آنها، بادمجانها را بشویید و آنها را خشک کنید. بادمجانها را روی اجاق یا زغال کبابی کنید و زمانی که بادمجانها پخته و نرم شدند؛ آنها را از روی حرارت بردارید و پوست آنها را بگیرید. بادمجانهای کبابی شده را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و آنها را به صورت ریز خرد کنید.
۲. برای آماده کردن بقیه مواد ترشی؛ هویج، فلفل دلمه وفلفل تند را بشویید. پوست هویج را بگیرید و تخم فلفلها را جدا کنید. هویج، فلفلدلمهای و فلفل تند را به صورت ریز خرد کنید.
۳. پوست سیر را بگیرید و آن را بشویید. سیر پوست گرفته شده را با تخته آشپزخانه ریز خرد کنید.
۴. یک کاسه متوسط انتخاب کنید و مواد ترشی را که در مرحلههای قبل ریز کردهاید را داخل کاسه برزید و آنها را مخلوط کنید.
۵. در این مرحله، سبزیهای معطر را برای ترشی آماده کنید. آنها را بشویید و داخل آبکش بریزید تا خشک شوند. سبزیهای معطر را با تخته آشپزخانه به صورت ریز خرد کنید.
۶. سبزی معطر خرد شده، تخم گشنیز، سیاه دانه و ادویه را به کاسه مواد ترشی اضافه کنید، آنها را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
۷. در مرحله آخر آمادهسازی مواد ترشی، گلکلم را به صورت ریز خرد کنید و آن را بشویید. گلکلم شسته شده را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود و گل کلم خرد شده کاملا خشک شود. در آخر آن را به مواد ترشی اضافه کنید و مواد ترشی را مخلوط کنید.
۸. یک شیشه درب دار انتخات کنید. مواد ترشی را داخل شیشه بریزید، سرکه را به شیشه اضافه کنید. درب شیشه را محکم ببنید و ترشی را در مدت زمان ۲ هفته داخل یخچال نگهداری کنید تا آماده شود. پس از گذشت ۲ هفته ترشی لیتهبادمجان کبابی شما آماده است.
ترشی لیتهبادمجان ممکن است به دلیل تلخ بودن بادمجان، بعد از آمادهشدن طعم تلخی به خود بگیرد. برای جلوگیری از تلخ شدن ترشی قبل از آمادهکردن مواد، بادمجان را برش دهید و مقداری نمک روی آن بریزید تا آب تلخ آن گرفته شود. سپس بادمجان را بشویید و آن را خشک کنید.
نکاتی برای جلوگیری از کپکزدگی ترشی
در تهیه ترشی لیتهبادمجان، سبزیهای معطر و گلکلم را کامل بشویید. در زمان شستن گلکلم لابهلای ساقهها و گل را بشویید تا کاملا تمیز شود.
همه مواد ترشی را پس از شستن، کاملا خشک کنید. مواد ترشی را داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود یا آنها را روی یک دستمال تمیز بگذارید تا خشک شوند.
سبزیهای معطر مانند: نعنا، مرزه و تلخون را بهتر است بهصورت خشک به ترشی اضافه کنید.
در زمان ریختن مواد ترشی در شیشه، سرکه را به مقداری روی ترشی بریزید تا کامل روی مواد را بگیرد. چون سرکه جذب سبزیها میشود و سطح آن در شیشه ترشی پایین میآید. در هفته اول درب ترشی را باز کنید، اگر روی آن خالی بود و سرکه جذب مواد شده بود، دوباره روی مواد ترشی سرکه بریزید.
ترشی لیته بادمجان با دو روش ساده و کبابی در مدتزمان ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آماده میشود. برای تهیه این ترشی خوشمزه بادمجان، سبزی معطر یا خشک، فلفلدلمه و فلفل تند را مخلوط کنید؛ بعد از حدودا ۱۰ روز این ترشی خوشمزه آماده میشود. برای جلوگیری از کپکزدن ترشی مقداری گلپر و نمک را به ترشی اضافه کنید. الان در حال آماده کردن ترشی گل کلم یا مخلوط هستید؟ حتما ترشی لیتهبادمجان ساده یا کبابی را آماده کنید.