23:03 , 1403/3/14
کد خبر: 000050004
بازدید: 1198
دونات مشهدی: طعمی که نمی‌توانید فراموش کنید! (دستور پخت و فیلم)

مواد لازم برای تهیه دونات خانگی با شهد

مواد لازم برای تهیه دونات خانگی با شهد

شیر گرم یک فنجان

شکر ۱/۴ فنجان

تخم مرغ بزرگ ۲ عدد

کره کاملا نرم شده یک فنجان

آرد ۴ فنجان

پودر خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری

نمک ۱/۴ قاشق چایخوری

روغن برای سرخ کردن

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

مواد لازم برای تهیه شهد دونات

پودر شکر ۳ فنجان

۱/۲ ق چ نمک

۱/۲ ق چ وانیل

۱/۲ فنجان شیر

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

قبل از هرچیز موادتون رو یک ربعی بیرون یخچال بذارید تا دمای محیط رو بگیره و خیلی سرد نباشن. شیر رو هم در حد خیلی کم گرم کنید، طوری که نه داغ باشه و نه سرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد خمیر مایه میتونید به این مطلب مراجعه کنید. شیر رو با شکر مخلوط میکنیم و خمیر مایه رو در اون میریزیم و میذاریم کنار تا عمل بیاد.

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

تخم مرغ ها رو با چنگال به خوبی میزنیم تا کاملا مخلوط بشن و کمی کف کنه.

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

به کره هم کمی گرما بدید و هم بزنید تا کاملا ذوب بشه . بعد هم مخلوط تخم مرغ رو به کره ذوب شده اضافه میکنیم. مخمر رو که تا حالا باید عمل اومده باشه به مخلوط تخم مرغ و کره اضافه میکنیم.

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

آرد و نمک رو هم با هم مخلوط میکنیم و کم کم به موادمون اضافه میکنیم و هم میزنیم. ا.نقدری این کار رو انجام میدیم تا آرد تقریبا تموم شه و دیگه دستتون به خمیر نچسبه. توجه داشته باشید که آرد بیش از حد به خورد خمیرتون ندید و خمیرتون نرم باشه. بعد خمیر رو در ظرفی که چرب کردیم میذاریم و روشو میپوشونیم و ۸ ساعت در یخچال میذاریم تا استراحت کنه و یا اگه عجله دارید یکی دو ساعت در جای گرم بذارید تا ور بیاد.

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

بعد از اینکه خمیر ور اومد و حجمش زیاد شد در سطح آرد پاشی شده ای خمیر رو پهن میکنیم و با قالب گرد و یا چیزی مثل لیوان دایره هایی رو جدا میکنیم و با قالب کوچکتر وسطش رو هم قالب میزنیم تا حلقه ایجاد بشه. بعد هم روغن رو میذاریم داغ بشه و حلقه ها رو یکی یکی میندازیم در روغن داغ و روی دمای متوسط اجازه میدیم تا کاملا سرخ بشه. مراقب باشید که دونات ها بیش از حد سرخ نشه چون در این صورت سفت میشه. دایره های وسطش رو هم جداگونه بذارید تا سرخ بشه. بعد از سرخ شدن بذارید تا کمی خنک بشه و روغنش رو هم با دستمال بگیرید و بندازید توی شهد. یک طرفش شهدی بشه کافیه.

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

 

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

طرز تهیه شهد دونات

همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم و به مدت ده دقیقه روی حرارت میذاریم تا شکر کاملا حل بشه. بعد هم میذاریم کنار تا کاملا خنک بشه و دونات ها رو بعد از سرخ کردن و کمی خنک شدن، یکی یکی درون شهد میندازیم و بر میداریم تا جذبش بشه.

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

دونات خونگی با شهد

طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

اگر دوست داشتید میتونید دونات رو به جای شهد، در شکلات ذوب شده با کره بندازید تا شکلاتی بشه.

نکات مهمِ تهیه دونات 

علاوه بر سلامت خمیر مایه و استراحت کافی خمیر ، باید موقع انتقال برای سرخ کردن مراقب باشید که پفش نخوابه.

حتماااااا روی کاغذ روغنی رو آرد پاشی کنید تا موقع جدا کردن از کاغذ و انتقال برای سرخ کردن به مشکل برنخورین و پفش نخوابه.

میتونین برای انتقال خمیرای قالب زده، از کفگیر استفاده کنید.

بعد اینکه دونه دونه سرخ کنید و مرتب با قاشق روی دونات روغن بریزین و مرتب زیر رو کنید، یعنی نباید یه طرفش سرخ بشه و بعد طرف دیگه. با رعایت این نکته دوناتتون پف و بافت عالی خواهد داشت.

دونات رو توی ظرفای درب بسته نگهداری کنید. با این حال احتمال داره که توی آب و هوای گرم و خشک به سرعت رطوبتش رو از دست بده و خشک بشه که در این طور مواقع، داخل ظرف دونات‌ها، به مدت نیم ساعت یا حتی یه شب تا صبح، یه فنجون آب جوش بذارین و توی فضای اتاق بمونه تا رطوبت آب جوش به دونات‌ها منتقل بشه. با این کار دوناتاتون دوباره کیفیت اولیه خودشون رو به دست میارن.

 

خمیر دونات رو میتونین قالب بزنید و بین هر خمیر قالب زده؛ یه تیکه کاغذ روغنی آغشته به آرد، بذارین و فریز کنید. یا اینکه سرخ شده فریز کنید و هر بار به نسبت نیاز سروتون.؛ داخل ماکروویو یا … گرم کنید که عالیه.

اگر دوست دارید پیراشکی شکری داشته باشید، میزان شکر را از مواد اولیه حذف کرده یا آن را خیلی کم کنید و شکر را بعد از پخت پیراشکی، روی آن بریزید.

طریقه سرخ کردن دونات بسیار بسیار مهمه ، کار خیلی راحتیه ولی اگه دقت نکنید ممکنه خوب پف نکنه یا اینکه بسوزه. موقع سرخ کردن دونات ها حتما ظرف رو کمی بالاتر از شعله گاز، توی دستتون نگهدارید و در حین سرخ کردن ، ماهیتابه یا قابلمه رو به حالت دورانی ، بچرخونید تا دونات ها بهتر پف کرده و سرخ بشن.

برای اینکه دوناتها خوش طعم و خوش عطر باشن میتونید کمی پودر هل یا وانیل رو با پودر قند مخلوط کنید.

برای تزیین دونات هم ، اجازه بدین از دما بیفته و بعد پودر قند بپاشین و بعد با گاناش یا شکلات بن ماری شده و انواع مغزیجات و ترافلای رنگی خوراکی به دلخواه تزیین و میل کنید.

از دنت خونگی یا شکلات صبحانه هم میتونین استفاده کنید که دونات‌ها رو داخل شون بزنید.

دونات رو با خمیر جادویی هم میتونین تهیه کنید که بافت و طعم عالی داره فقط مشکلش اینه که خمیر جادویی، از خمیر دونات یه مقدار کم، نرم تر و منعطف تره که برای قالب زدن و جابجایی برای سرخ کردن ، باید دقت لازم رو داشته باشید تا دوناتاتون فرم خوبی بعد از سرخ شدن داشته باشن .

 

نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید