به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا، دکتر مهدی کریمی تفرشی/ پژوهشگر دیپلماسی اقتصادی: در هفته های گذشته، سومین نمایشگاه ملی رسانههای صوت و تصویر فراگیر (رصتا) پس از چهار روز به کار خود پایان داد. این رویداد با هدف معرفی پلتفرمهای نمایش فیلم برگزار شده بود تا هم برنامههایی که در دستور کار این پلتفرمهاست به مخاطبان و بازدید کنندگان از نمایشگاه معرفی شود و هم اینکه پلتفرمهای کمتر برخوردار از امکانات و بودجهها بتوانند از حمایتهای صدا و سیما و ساترا بهرهمند شوند.
به گواه تمام بازدید کنندگان از جشنواره و خبرنگارانی که در این رویداد حضور داشتند، بیرونقترین دوره این جشنواره رقم خورد. با وجود تبلیغات هنگفتی که سازمان صدا و سیما برای این رویداد کرده بود جشنواره خالی از بازدید کنندگان بود و از همه مهمتر پلتفرمهای بزرگ شبکه نمایش خانگی یعنی فیلیمو، نماوا و تماشاخونه در این رویداد حضور پیدا نکردند و تنها پلتفرم بزرگی که در این جشنواره حضور داشت، فیلم نت بود. باقی بسترهای شبکه نمایش خانگی شامل اسامی بینام و نشانی بودند که برای معرفی خود و دریافت حمایت از ساترا حضور پیدا کرده بودند؛ فارغ از اینکه خود سازمان صدا و سیما و ساترا روی سودی که از پلتفرمهای غایب این جشنواره به دست میآورند حساب کردهاند! در نهایت جشنواره بسیار بیبرنامه بود که به بازدید کنندگان حتی یک بروشور مناسب هم برای ارائه برنامههای رویداد به بازدیدکنندگان داده نمیشد.
فارغ از شکست مالی بزرگی که برگزارکنندگان این جشنواره و در صدر آنها سازمان صدا و سیما و ساترا متحمل شدهاند، باید گفت که از حیث محتوا باید رسانه ملی در برابر غولهای شبکه نمایش خانگی سر خم کند. این شبکهها به قدری بزرگ شدهاند و آنقدر مخاطب پیدا کردهاند که دیگر نیازی به حضور در چنین جشنوارههایی برای معرفی خود و زیر بار چهارچوبهای تعیین شده رفتن را ندارند.
نتیجه، هدررفت بودجه و سرمایههاییاست که به جای برگزاری جشنوارههای خالی از بازدید کننده میتواند صرف تولید برنامههای جذاب در جهت اعتلای فرهنگ، سرگرمی و یا آموزشی باشد. نکته مهم هم اینجاست که مثل همیشه مسئولان مربوطه به اینکه شکست واضحی خوردند و سرمایه هنگفتی برای هیچ بر باد رفته است، اذعان نمیکنند و حتی سعید مقیسه، رییس سازمان ساترا در اختتامیه این جشنواره اعلام کرد که آنچه برگزار شد بسیار باشکوه بود، تمام اهداف محقق شد و از همین فردای روز جشنواره رویداد چهارم استارت زده خواهد شد. مبرهن است تا زمانی که صورت مسئلهها این چنین پاک میشوند، نمیتوان برای ناکارآمدیها و هدررفت بودجهها هیچ فکر اساسی کرد