به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از دنیای اقتصاد، "تحولات سالهای پر تلاطم اخیر در یمن بعد از آنکه حوثیهای این کشور به عنوان یک جنبش سیاسی مذهبی نزدیک به شیعیان کنترل این کشور را در ابتدای سال 2015 به دست گرفتند، وارد مرحله جدیدی شد؛ هر چند که در سالهای قبل از آن نیز این کشور صحنه ناآرامیهای سیاسی گستردهای بوده است."
از اواسط نوامبر، حوثیها، یک گروه یمنی، دهها حمله به کشتیهایی که از دریای سرخ و کانال سوئز عبور میکنند، انجام دادند. حمله به پایگاههای یمن یک روز پس از آن صورت گرفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد رای به محکومیت حداقل ۲۲حمله حوثیها به کشتیهای تجاری و بازرگانی داد که به گفته آن، تجارت جهانی را مختل کرده و آزادی کشتیرانی را تضعیف کرده است. اما حوثیها چه کسانی هستند و چه خصوصیاتی دارند، تبدیل به گزارشی شده است که در تاریخ ۱۱ژانویه توسط گایا گوپتا در نیویورکتایمز منتشر شده است. حوثیها به رهبری عبدالملک الحوثی، گروهی از نیروهای شیعه که مورد حمایت ایران هستند و حدود دو دهه است با دولت یمن میجنگند و اکنون شمال غرب این کشور و پایتخت آن، صنعا را کنترل میکنند.
آنها ایدئولوژی خود را حول مخالفت با اسرائیل و ایالات متحده ساختهاند و خود را بخشی از «محور مقاومت» تحت رهبری ایران، همراه با حماس در نوار غزه و حزبالله لبنان میدانند. رهبران آنها معمولا بین بمبهای ساخت آمریکا که برای ضربه زدن به نیروهای آنها در یمن استفاده میشود و تسلیحاتی که به اسرائیل فرستاده شده و در غزه استفاده میشود، تشابهاتی را ترسیم میکنند. در سال۲۰۱۴، یک ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی پس از تصرف پایتخت توسط حوثیها و آغاز جنگ که صدها هزار کشته برجای گذاشت، برای بازگرداندن دولت اصلی کشور مداخله کرد. آوریل گذشته، مذاکرات بین حوثیها و عربستان سعودی امیدها را برای یک توافق صلح ایجاد کرد که بهطور بالقوه حق حوثیها را برای اداره شمال یمن به رسمیت میشناسد. حوثیها که زمانی سازماندهی چندان خوبی نداشتند، زرادخانه خود را در سالهای اخیر تقویت کردهاند و اکنون این زرادخانه شامل موشکهای کروز و بالستیک و پهپادهای دوربرد میشود. تحلیلگران قدرتمند شدن این گروه را ناشی از حمایت ایران میدانند که به نیروهای مقاومت در سراسر خاورمیانه برای گسترش نفوذ خود کمک کرده است.