21:35 , 1403/4/17
کد خبر: 000056664
بازدید: 1303
تاسوعا و عاشورا ۱۴۰۳ چند شنبه است ؟

تاسوعا و عاشورا برای جه موضوعی این چنین برای مردم مهم است؟ اطلاعات درباره روز تاسوعا و عاشورا را میتوانید در اندیشه معاصر دنبال کنید

به گزارش خبرنگار مذهبی ایونا ، تاسوعا و عاشورا یکی از روزهای به شدت مذهبی برای شیعیان است چرا که در این روز ها به عزاداری برای سید الشهدا و خاندان این بزرگوار هستند. تاسوعا و عاشورا به روز نهم و دهم ماه محرم معروف است در این روز مردم نذری های فراوانی میدهند و آداب خاص آن ایام را برقرار میکنند. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر درباره تاسوعا و عاشورا اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید .

محرم ۱۴۰۳ چند شنبه است؟

تاریخ شمسی محرم برابر است با یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ و متغیر است.
تاریخ قمری محرم برابر است با ١ محرم ١۴۴۶ و ثابت است.
تاریخ میلادی محرم برابر است با ۷ جولای ۲۰۲۴ و متغیر است.

 
تاسوعا و عاشورا

تاسوعا و عاشورا

تاریخ تاسوعا و عاشورا

تاریخ شمسی تاسوعا و عاشورا برابر است با دوشنبه ۲۵ و سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳ و متغیر است.
تاریخ قمری تاسوعا و عاشورا برابر است با ٩ و ۱۰ محرم ١۴۴۶ و ثابت است.
تاریخ میلادی تاسوعا و عاشورا برابر است با ۱۵ و ۱۶ جولای ۲۰۲۴ و متغیر است.

شهادت امام حسین علیه السلام و یاران باوفایش در ماه محرم

امام هشتم شیعیان امام رضا (علیه السلام) در خصوص این ماه فرمود: «در جاهلیت هم حرمت این ماه نگاه داشته می‌شد و در آن نمی‌جنگیدند، ولی در این ماه، خون‌های ما را ریختند و حرمت ما را شکستند و فرزندان و زنان ما را اسیر کردند و خیمه‌ها را آتش زدند و غارت کردند و حرمت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را درباره ذریه‌اش رعایت نکردند.»

 
 

تاسوعا روز نهم ماه محرم است و اهمیت این روز برای شیعیان به دلیل واقعه کربلا در سال ۶۱ق. است. مسلمانان در سراسر جهان این روز را که به روز عاشورا پیوند خورده است منتسب به ساقی دشت کربلا، حضرت ابوالفضل العباس (ع) می دانند و مانند روز عاشورا گرامی داشته و به سوگواری می پردازند.

تاسوعا روز بزرگداشت شهادت اسوه ادب، از خودگذشتگی، عشق به خدا و امام حسین(ع) ، شجاعت و وفاداری حضرت ابوالفضل العباس(ع) است که با گذشت هزار و چهارصد سال، هنوز نام ایشان با ادب و مردانگی و شجاعت همراه است. حضرت عباس(ع) با لبی تشنه برای آوردن آب به سوی روز فرات روانه شد اما دشمنان راه را بر او بستند و با قطع کردن دستان آن حضرت مانع از او برای بردن آب شدند. این دست ها برای آزادگان جهان مانند علم شد و مردانگی و شجاعت او در تاریخ ماندگار شد، به همین دلیل او را غیرت الله العظمیم نامیده اند/نمناک

تاسوعا؛ روزی برای وسعت ظرفیت

با خارج شدن عاشورا از سلسله اعداد، عدد بودن تاسوعا نیز مورد تردید قرار می‌گیرد و معنی نهم را از دست می‌دهد. اتسع به فتح الف یعنی گروه‌های ۹ نفره شدند. اما اتسع به کسر الف یعنی وسعت پیدا کرد – گشاد شد – فراخ گردید. اتساع یعنی گسترده شدن و گشاد شدن. بالا رفتن ظرفیت.

اتساع شرائین؛ یعنی رگ‌ها گشاد شدند و ظرفیت شان برای عبور خون زیاد باشد. التاسوع چیزی که فراخی و گستردگی و ظرفیت اش زیاد باشد؛ و بالاخره التاسوعا یعنی جایی که بتوان ظرفیت را بالا برد و فراخی ایجاد کرد؛ و تاسوعا این معنی را پیدا می‌کند: روزی که ظرفیت بالا می‌رود و در سینه‌ها فراخی ایجاد می‌شود و به جای تنگی، وسعت می‌یابد.

این دو نام از ابداعات امام سجاد (علیه‌السلام) است و اگر در بعضی از روایات از پیامبر اکرم (صلوات الله علیه و آله) از عاشورا گفته شده است، اکثرا جعلیات بنی‌امیه برای کم کردن اثرات عاشورای امام حسین (علیه السلام) است، اما در مورد تاسوعا تقریباً نداریم که قبلاً از امام سجاد (علیه السلام) لغت تاسوعا به کار برده شده باشد و این معنا از عاشورا و تاسوعا خیلی عاشقانه است.

عاشورا؛ روز معاشرت با امام (ع)

عشر به کسر عین و عشرت، به معنای معاشرت و مصاحبت است. معاشر به ضم میم یعنی مصاحب و عاشر اسم فاعل عشر است که خودش ثلاثی مجرد اسم مصدر عشرت است. خداوند می‌فرماید: «وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ» (نساء/۱۹) با زنان آن گونه که شایسته آنان است معاشرت کنید. عشیر یعنی همدم و رفیق؛ «وَ لَبِئْسَ الْعَشِیر ُ» (حج/۱۳) چه بد دوستی انتخاب کرده‌اند و چه بد معاشر و رفیقی است.

العاشور از ریشه عشر به کسی گفته می‌شود که معاشرت خصلت او باشد. العاشوراء جایی که میل به معاشرت و رفاقت و مصاحبت نمایان می‌شود و افراد میل معاشرت خود را با کسی که مورد نظر است عرضه می‌کنند؛ و عاشورا مبالغه است از میل به معاشرت؛ یعنی روزی که میل معاشرت و رفاقت با امام (ع) به شدت بالا می‌رود.

منبع : مشرق


نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید