بهترین شغل های خانگی برای کسب درآمد در ایران کدام است؟
کار، جوهر آدمیزاد است و این مثال، سالیان درازی است که در بین ایرانی ها حسابی جا افتاده است. انسان بیکار، به احتمال زیاد، دچار یک بیماری روحی یا جسمی خواهد شد. پس هر انسانی باید یک شغل و راه درآمد برای خود داشته باشد. مشاغل خانگی، یکی از راه های کسب درآمد است که این روزها در کشورهای در حال توسعه، در کانون توجه قرار دارد. در ایران نیز چند سالیست که هم مردم و هم دولت ها به فکر این افتاده اند تا از مشاغل خانگی حمایت کنند.
آقایان و خانم ها هر دو دوست دارند یک کسب و کاری برای درآمد زایی داشته باشند. شاید در گذشته در کشور ما و حتی دیگر کشورها، زیاد مرسوم نبود که خانم ها وارد بازار کار شوند و درآمد کسب کنند. اما در این چند سال اخیر، بانوان در کنار مردها مشغول به کار شدند و کم کم در خیلی از مشاغلی که قبلا آقایان در آن حضور داشتند، پا به پای مردان پیش آمدند. حتی اگر قرار بر داشتن یک شغل خانگی باشد، باز هم بانوان و آقایان در کنار هم مشغول هستند.
امروز در این مطلب قصد داریم تا مشاغل درآمدزای خانگی را مورد بررسی قرار دهیم تا اگر در این مورد سوال یا ابهامی دارید، رفع شود. چند پرسش کلیدی مطرح کرده و به آنها پاسخ داده ایم که به شرح زیر هستند:
بیشتر بخوانید: پر سرچ ترین مشاغل گوگل در سال 2022
بهترین شغل های خانگی برای کسب درآمد در ایران، شاغلی هستند که بتوان برای مدت زیادی روی دوام آوردن آن ها حساب باز کرد و همچنینی مشاغلی که درآمد آن ها دست کم از یک حقوق اداره کاری، بالاتر باشد.
شاید باور نکنید اما در حال حاضر در ایران و برخی از کشورهای دنیا مانند چین و هند و کشورهای آمریکایی و جوامع اروپایی، افرادی هستند که با داشتن یک کسب و کار خانگی، درآمدی بسیار بالاتر از یک کارمند دارند.
نمونه های موفق ایرانی در این زمینه، کم نیستند. بسیاری از کارآفرینان مطرح کشوری و صاحب امتیاز کارخانه های بزرگ مواد غذایی و تولیدی، روزی از درون خانه و از گوشه ی یک حیاط یا انبار، کارشان را آغاز کردند.
یکی از اساسی ترین معیارهای انتخاب شغل، درآمد آن است. شغلی که بتواند درآمد بالایی ایجاد کند، حتما جزء انتخاب های یک فرد می باشد. البته معیارهای دیگری هم وجود دارد که در اولویت های بعدی جای می گیرد.
خانم یا آقا بودن یک شخص برای انتخاب شغل خانگی، زیاد تفاوتی ندارد. مهمترین چیزی که در یک شغل خانگی به چشم می آید، ساعت کاری منعطف و درآمد بالا است. اگر یک شغل خانگی درآمدی پایین داشته باشد، بهتر است وقت خود را بیهوده برای آن تلف نکنید. البته ناگفته نماند، درآمد مشاغل خانگی، کمی هم وابسته به زمانی است که شما صرف آن می کنید. اگر شغل شما در خانه به صورت پاره وقت باشد و روی 1 ساعت زمان برای ان می گذارید، پس انتظار درآمد بسیار بالایی هم برای آن نباید داشته باشید. اما اگر روزانه چندین ساعت وقت می گذارید ولی درآمد خاصی ندارید، بهتر است آن را رها کنید.
در ایران، مشاغل خانگی تا حد بسیار خوبی جواب می دهد. برای مثال، ایرانی ها ترجیح می دهند یک مربا یا آبلیموی ارگانیک و خانگی بخرند تا یک مربا و آبلیموی کارخانه ای که معلوم نیست از چه موادی تشکیل شده است.
بیشتر بخوانید: پردرآمدترین شغل های ایران و دنیا برای بانوان و آقایان
همین مثال کافیست تا بفهمید، بازار کار مشاغل خانگی تا چه حد، وسیع است. حتی در برخی از موارد می توان محصول و خدمات مشاغل خانگی را به کشورهای همسایه، صادر کرد.
برخی از حوزه های مشاغل پر بازده خانگی در ایران، شامل موارد زیر است که هر کدام شامل تعداد بسیار زیادی زیر شاخه هستند که ذکر و توضیح هر کدام، از حوصله ی این مقاله، خارج است.
این روزها در ایران، مشاغل خانگی، طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. حدود 10 سال است که دولت های ایران، به فکر افتاده اند تا این مشاغل را سروسامان داده و با اعطای تسهیلات، از آن ها حمایت کنند. البته هنوز حمایت خاصی از سوی دولت ها صورت نگرفته و اگر هم حمایتی شده باشد، چشمگیر نیست.
بسیاری از زنام خانه دار و حتی برخی از آقایان، به دنبال شغلی هستند که علاوه بر تامین مخارج روزمره زندگی، بتواند درآمد و پس اندازی را هم برای آن ها در پی داشته باشد. حتی برخی پا را فراتر گذاشته و به دنبال مشاغل خانگی هستند که بتوانند با درآمد آن، در حوزه سرمایه گذاری قدم بگذارند و شروع به سرمایه گذاری کنند..
بیشتر بخوانید: اصولی درباره انتخاب شغل
مشاغل خانگی در ایران باید دارای ویژگی های باشند که افراد، میل و رغبت پیدا کنند تا به این سمت بیایند و در خانه، کارآفرینی کنند. برخی از این ویژگی ها شامل موارد زیر است:
البته ویژگی های خوبی که مشاغل خانگی دارند، مطمئنا بیش از موارد فوق الذکر است. اگر غیر از این بود، هر روز متقاضیان این مشاغل، بیشتر از گذشته نمی شدند.
اکثر مشاغل خانگی، از روی علاقه ایجاد می شوند. مثلا یک بانوی خیاط، به دلیل اینکه این هنر را دوست دارد و در آن توانسته است یک صاحب سبک شود، اقدام به ایجاد یک شغل خانگی می کند و چند چرخ خیاطی گوشه ی حیاط خانه می گذارد و با استخدام چند خانم، کارآفرینی انجام می دهد. این شغل هم به عنوان یک شغل خانگی است و هم یک کارآفرینی.
مشاغل دیگری نیز وجود دارد که مانند همین شغل، در خانه ایجاد می شود. مثلا آرایشگاه زنانه در خانه، ایجاد یک وبسایت فروش لباس و پوشاک، ایجاد یک پیج مشاوره تغذیه و فروش دمنوش و رژیم های غذایی، تولید مربا و رب گوجه خانگی، و هزاران شغل دیگر که هر کدام می تواند یک شغل خانگی باشد و درآمد های زیادی در پی داشته باشد.
ناگفت نماند که مشاغل خانگی فقط برای خانم ها نیست. برخی از آقایان هم می توانند در این حوزه مشغول باشند.
برای مثال، انجام کارهای هنری مانند کار بر روی چوب و دست سازه های چوبی، کار چسب و رزین، تولید محصولات سفالی، از جمله مشاغل خانگی برای آقایان محسوب می شود که تعداد ان خیلی زیاد است.
در کشور ایران، به دلیل وجود فرهنگ و هنر بسیار ریشه دار، مشاغلی تحت عنوان شغل های خانگی وجود دارد که بسیار خاص است و نمونه های آن را در دنیا نمی توان پیدا کرد. برای مثال، هنر تویزه بافی در استان های جنوبی مانند بوشهر و هرمزگان و نواحی خاصی از سیستان و بلوچستان رواج دارد که می تواند یک شغل خانگی با درآمد عالی باشد. این شغل، پتانسیل معرفی شدن به دنیا را دارد. پس می توان روی صادرات این محصولات زیبا نیز، کار کرد.
در استان های شمال شرقی ایران مانند خراسان های رضوی و جنوبی و شمالی، محصولاتی بی نظیر مانند زعفران و زرشک اعلا و درجه یک وجود دارد. می توان با فروش این محصولات در خانه، و یا تولید آن ها در گلخانه های کوچک در انباری یک خانه، یک شغل با درآمد بالا ایجاد کرد.
بیایید کمی امروزی تر به مسئله ی شغل های خانگی نگاه کنیم. شاید تا 20 سال پیش، کسی در ایران نمی دانست وبلاگ نویسی چیست و به چه دردی می خورد اما امروزه، نویسندگی و تولید محتوا در اینترنت، به یک شغل تبدیل شده که می تواند درآمد زایی خوبی داشته باشد. اینن شغل در داخل خانه قابلیت اجرا دارد. فقط یک کامپیوتر و اینترنت می خواهد به اضافه ی یک ذهن خلاق در نویسندگی.
در روزگاری که اینترنت ظهور کرد، چند سال بعد، فروش در دنیای اینترنت آغاز شد و بسیاری از کشورها، توانستند با این اقدام، به تولید ناخالص داخلی کشورشان کمک کنند. در آن موقع در ایران، فقط نام اینترنت در بین مردم شنیده می شد. چند سال بعد اینترنت وقتی به ایران آمد که شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، در دنیا ظهور کرده بودند و چند سالی از فعالیت آنها می گذشت. در این شبکه های اجتماعی، مردم علاوه بر ارتباطات اجتماعی، به دنبال ساختن بستری برای ارائه ی خدمات و فروش محصول بوند. اما در ایران فقط به عنوان یک سرگرمی از آن استفاده می شد.
سرعت تبادل اطلاعات بقدری بالا رفته است که می توان گفت در آینده ای نه چندان دور و تا حدود 10 سال آینده، ایجاد کسب و کارهای خانگی، سرعت خیلی بیشتری پیدا می کند و در هر خانه، احتمالا گوشه ای به عنوان محل کسب درآمد، در نظر گرفته می شود.
اگرچه این مشاغل بیشتر حول محور کسب و کارهای اینترنتی و صنایع دستی و هنر خواهد بود، اما تولید محصولات و مواد غذایی و صنعتی هم، جایگاه خاص خود را خواهد داشت. آینده ی ایران، آینده ایست که مشاغل خانگی و بخصوص مشاغل تجارت الکترونیک در آن، حرف اول را خواهد زد. البته به شرطی که دولت ها چتر حمایتی خود را روی سر کارآفرینان این حوزه، بگسترانند.
اولین چیزی که در راستای راه اندازی مشاغل خانگی، اهمیت بسیار زیادی دارد، سرمایه است.
سرمایه، اولین و مهمترین چیزی است که می تواند یک کسب و کار را با خیال راحت پیش ببرد. اما در مورد مشاغل خانگی، باید کمی استثناء قائل شد. برخی از شغل های خانگی، در حدی نیستند که شخص مجبور باشد یک سرمایه ی چند ده میلیونی یا چند صد میلیونی برای راه اندازی آن، کنار بگذارد. اما در مقابل، برخی از مشاغل نیازمند یک سرمایه هستند تا بتوان ایده ی آن ها را به اجرا درآورد.
لازم به ذکر است که ماهیت مشاغل خانگی، به گوه ای است که شخص بتواند بدون سرمایه و یا با سرمایه ی ناچیز، ایده ای را اجرا کند. اگر قرار به تامین سرمایه ی زیاد باشد، بهتر است به جای خانه، محل مجزا برای کار در نظر گرفته شود که در این صورت دیگر نام آن، شغل خانگی نخواهد بود.
در اینجا به برخی از مشاغل خانگی می پردازیم که سرمایه ی خیلی کمی می خواهند. فقط باید اراده و هنر انجام دادن آن را داشته باشید:
برای اینکه وبلاگ نویس شوید، نیازمند یک کامپیوتر در حد معمولی و اینترنت پر سرعت یا اینترنتی گوشی هستید. باید ذهن خلاقی داشته باشید و در مورد مطلبی که علاقه مند هستید، بنویسید تا در چند واژه و کلمه کلیدی، رتبه برتر گوگل شوید. سپس با یک ارائه دهنده ی محصول یا خدماتی که به مطالب شما مربوط است وارد گفتگو شوید. محصولات آن را بفروشید و از او پورسانت دریافت کنید.
برای این شغل، نیازمند یک یا چند قابلمه و ظرف پلاستیکی هستید. سپس باید محصول مورد نظر را کاملا تمیز و خانگی تولید کنید. البته باید از قبل، سفارش بگیرید و سپس اقدام به تهیه ی مواد و تولید محصول کنید. می توانید از شبکه های مجازی، بازاریابی در فامیل و دوست و آشنا شروع کنید تا سفارش بگیرید. شاید کمی سخت باشد اما اگر به بهترین شکل، محصولات خود را معرفی و بازاریابی کنید، مطمئن باشید که مشتریان وفادار زیادی پیدا خواهید کرد و حسابی سرتان شلوغ خواهد شد.
بسیاری از کارآفرینان و صاحبان برند در مشاغل تولید مواد غذایی، از همین جاها شروع کرده اند و امروزه، دارای کارخانه های بزرگ هستند.
این شغل در گذشته وجود داشت و به عنوان معلم خصوصی در نظر گرفته میشد. امروزه هم همان طور و با همان اسم است فقط تفاوت آن در مجازی بودن است. شما می توانید در گوشه ی اتاق خود بنشینید و دوربین گوشی را روشن کنید و شروع به آموزش مطلبی کنید که در آن واقعا حرفه ای و استاد هستید. فیلم ها را در کامپیوتر یا گوشی ویرایش کنید و سپس آن را در وبسایت و شبکه های اجتماعی بفروشید. البته چم و خم های زیادی دارد که اگر وارد این حوزه شوید، کم کم یاد می گیرید. سرمایه ی مورد نیاز شما، یک گوشی هوشمند با دوربین معمولی یا خوب است و همچنین یک میکروفون که قابلیت اتصال به گوشی را داشته باشد. یک کامپیوتر و اینترنت.
این شغل برای خانم ها بسیار جذاب است. این روزها اکثر خانم ها به دنبال جایی هستند که خدمات طراحی و زیبا سازی ناخن ها را انجام دهد. درآمد ناخن کاری و خدمات آن، نسبت به هنر و توانایی های فرد، گاهی تا چند ده میلیون تومان در ماه هم می رسد.
این مشاغل، در خانه و به راحتی قابلیت انجام دارد. خانم ها و آقایان بسیاری در گوشه و کنار این کشور، در حال انجام چنین کارهایی هستند و درآمد خوبی هم دارند. فقط باید اینترنت پرسرعت و لپ تاپ یا کامپیوتر داشته باشید. در ضمن ذوق و هنر و سلیقه در نوشتن یا طراحی هم نیاز است.
این شغل در خانه و یا در کوچه و خیابان قابلیت انجام دارد. کافیست لحظات ناب خود را با فالوور هایتان به اشتراک بگذارید و کاری کنید تا آنها شما را به خاطر جذابیت و تاثیر گذاری شما در برخی از حیطه ها، دنبال کنند. البته قلق های خاصی دارد که آموزش دیدن آن در اینترنت، به صورت رایگان در اختیار همه قرار دارد. فقط باید سرچ کنید و آموزش ببینید. وسایل مورد نیاز شما فقط یک موبایل هوشمند است به همراه اینترنت.
شغل های خانگی بسیار زیاد دیگری وجود دارد که برای انجام دادن، زیاد سخت نیستند. مثلا آرایشگری در منزل برای خانم ها، یکی از این مشاغل است.
نمایندگان بیمه و همچنین عضویت در شرکت های نتورکی و بازاریابی شبکه ای و همچنین اداره ی پیج های شبکه های اجتماعی و فروش در این حوزه، می تواند برای خانم ها یا آقایان، ساده باشد و انجام آن ها سخت نیست. برخی از این مشاغل علاوه بر ساده بودن، درآمدی بالا دارند و پولسازی در آن ها به ازای مدت زمان، نیست. مثلا در شغل نتورک و نمایندگی های بیمه ای، دختران جوان می توانند درآمدهای غیر فعال برای خود ایجاد کنند.
لازم به ذکر است که این شغل ها برای آقایان هم جواب می دهد و آن ها هم می توانند در این مشاغل موفق باشند. اکثر این مشاغل در خانه هم امکان انجام دارند و سرمایه ی خاصی نمی خواهند.
مشاغل خانگی فقط در حوزه ی صنایع دستی، هنر، مواد غذایی و تولید نیست. گاهی می توان محصولات و خدمات را در دنیای مجازی و وبسایت ها به فروش رساند. دفتر خاصی هم نیاز ندارد. یک میز و کامپیوتر یا لپ تاپ و اینترنت پرسرعت نیاز دارد که می توان به راحتی آن را تهیه کرد. حتی با گوشی موبایل هم می توان کسب و کار خانگی در حوزه ی تجارت الکترونیک داشت.
بهتر است قبل از معرفی مشاغل تجارت الکترونیک، به معرفی و سرگذشت این مشاغل در دنیا بپردازیم:
وقتی اینترنت در دنیا اختراع شد و شبکه های اجتماعی، کم کم پا به عرصه گذاشتند، بستری مناسب برای ارائه ی خدمات و فروش محصولات شکل گرفت که نیازمند زیرساخت های بسیاری یود. این زیر ساخت ها، اعم از تولید و گسترش محتوا در فضای مجازی، آموزش فروش و ارائه ی خدمات به مشتریان در این بستر، فروش، پشتیبانی سایت، طراحی سایت و سئو سازی مطالب و تهیه ی محصول و خیلی از موارد دیگر بود که مجموعا به آن ها تجارت الکترونیک گفته می شد.
تمام این کارها در جوامع پیشرفته ی اروپایی، آمریکایی و برخی از کشورهای آسیایی در گذشته انجام شده و هم اکنون در حال گسترش و پیشرفت است. اما در کشور ما هنوز در ابتدای کار است و در حال رشد و شکل گیری است.
کسب و کارهای خانگی در دنیای تجارت الکترونیک، می توانند بسیار پولساز باشند. با اینکه چند سالی است از فیلترینگ تلگرام می گذرد، هنوز هم عده ای هستند که درآمدهای میلیونی در ماه را از این شبکه دارند. در این اواخر هم شبکه ی اجتماعی اینستاگرام فیلتر شد که هنوز هم عده ی زیادی با فیلترشکن ها وارد این فضا می شوند و به کسب و کار خود مشغولند. البته میزان دنبال کنندگان واقعی در این شرایط، کمتر از قبل است ولی باز هم تجارت الکترونیک در این فضاها، قابلیت اجرا دارد.
عده ای هم ترجیح می دهند کسب و کار خود را در بستر شبکه های اجتماعی داخلی برپا کنند. جالب است بدانید تا همین امروز که شما در حال خواندن این مطلب هستید، عده ی زیادی هستند که در فضای شبکه های اجتماعی داخلی، در حال کسب درآمدهای میلیونی در ماه هستند. در اینجا به ذکر برخی از مشاغل اینترنتی که قابلیت انجام در خانه را دارند، نام می بریم:
مشکلاتی که بر سر راه کسب و کارهای خانگی وجود دارد، زیاد نیست و می توان گفت که راه اندازی این نوع از کسب و کارها بیشتر به خاطر کم دردسر بودن، طرفدار دارد. اما با این همه باز هم مشکلاتی بر سر راه این مشاغل وجود دارد.
برخی از مشکلاتی که در مشاغل خانگی وجود دارد شامل موارد زیر است که از مهم ترین این مشکلات است:
و کلام آخر
مشاغل خانگی می توانند پر درآمد باشند اما برای افزایش درآمد، باید علاوه بر تخصص در کار مورد نظر، کمی هم بازار را بشناسید و بتوانید با روش های جدید، مشتری جذب کنید.
نظر شما
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید