از مطالعه انجام شده توسط MIT (انستیتو فناوری ماساچوست) در چند سال پیش، چنین برمی آید که اگر مطالعه زبان انگلیسی را از سنین پایین شروع کنید، می توانید به مهارتی معادل مهارت یک زبان مادری دست یابید، اگرچه هنوز هم در بزرگسالی این امکان وجود دارد. برای به دست آوردن نتایج یادگیری عالی بهتر است فراگیری زبان انگلیسی را تا قبل از 18 سالگی آغاز کرده باشید. یکی از فواید بزرگ شروع هر چه سریعتر مطالعه زبان انگلیسی آن است که: به بچه های کوچک اجازه می دهد تا آن را به روشی مشابه نحوه یادگیری زبان مادری خود عمیقا درک کنند.
بهترین زمان آموزش زبان انگلیسی برای کودکان چه سنی است؟ مطمئناً تا به حال چندین بار شنیده اید که کودکان راحت تر از بزرگسالان صحبت کردن به زبان جدید را یاد می گیرند. حتی در مورد مهاجران نیز آمار نشان داده است که با قرارگیری در محیط یک کشور خارجی، کودکان سریع تر از والدین خود به زبان آن کشور مسلط می شوند. اما چرا این اتفاق می افتد؟ مطالعات متعدد تأیید میکنند که شروع هر چه زودتر یادگیری زبان انگلیسی گرفتن بهترین نتایج را در این زمینه تضمین میکند. زیرا فرآیند یادگیری کودکان با بزرگسالان متفاوت است: طبیعیتر و شهودیتر است و از همان مکانیسمهای شناختی استفاده میکند که در یادگیری زبان مادری توسط مغز فعال میشوند.
از مطالعه انجام شده توسط MIT (انستیتو فناوری ماساچوست) در چند سال پیش، چنین برمی آید که اگر مطالعه زبان انگلیسی را از سنین پایین شروع کنید، می توانید به مهارتی معادل مهارت یک زبان مادری دست یابید، اگرچه هنوز هم در بزرگسالی این امکان وجود دارد. برای به دست آوردن نتایج یادگیری عالی بهتر است فراگیری زبان انگلیسی را تا قبل از 18 سالگی آغاز کرده باشید. یکی از فواید بزرگ شروع هر چه سریعتر مطالعه زبان انگلیسی آن است که: به بچه های کوچک اجازه می دهد تا آن را به روشی مشابه نحوه یادگیری زبان مادری خود عمیقا درک کنند.
در حقیقت یادگیری زبان دوم در مراحل اولیه زندگی آسان تر است چون مغز ما در بدو تولد آماده و پذیرای یادگیری هر زبانی میباشد. علاوه بر این عوامل دیگری هستند که به یادگیری بهتر در سنین پایین کمک می کنند: کودکان زمان بیشتر و انگیزه بالاتری دارند و نسبت به بزرگسالان کمتر احساس خجالت می کنند. همانطور که در یک مطالعه انجام شده در دانشگاه اسکس بیان شده است، از آنجایی که افراد جوان هنوز در حال تکمیل یادگیری زبان مادری خود هستند، مواجهه با چالش هایی که برای افراد مسن به دلیل قوانین دستوری خاص یا اشکال خاص تلفظ یک زبان دیگر ایجاد می شود، برای آنها اتفاق نمی افتد. با این حال، بسیاری از کارشناسان معتقدند که شروع زودهنگام کافی نیست، بلکه باید آموزش زبان انگلیسی را با توانایی های خاص دانش آموزان در سنین مختلف و با روند یادگیری زبان مادری آنها تطبیق داد.
بیایید یک قدم به عقب برگردیم و سعی کنیم به این سوال پاسخ دهیم که یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان چه اهمیتی دارد؟ اولین انگیزه ای که معمولاً به ذهن می رسد تضمین آینده ای پر از فرصت است. اگر شما هم فوراً به این فکر کردید، باید در دیدگاه خود تجدید نظر کنید! یک نظرسنجی انجام شده از خانوادههای کودکان ثبتنامشده در یک مدرسه زبان نشان می دهد که بیش از 7000 نفر از والدین موافق هستند که انگلیسی تنها یک فعالیت فوق برنامه برای کسب مهارت ارتباطی نیست، بلکه ابزاری ضروری برای یک زندگی شاد و مرفه است. در حالت کلی دلایل اهمیت یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان را می توان به صورت زیر بیان کرد:
با توجه به تمام شواهدی که اهمیت شروع هر چه زودتر یادگیری زبان انگلیسی را تایید می کند، یکی دیگر از سوالات بسیار رایج در بین والدین آن است که چه زمانی باید فرزندانم را در مدرسه انگلیسی ثبت نام کنم؟ و وقتی آنها جوانتر هستند، آیا این امکان وجود دارد که انگلیسی را با زبان مادری خود اشتباه بگیرند؟ آیا ممکن است که آنها هیچ کدام از این زبان ها را به درستی صحبت نکنند؟ در این مورد مطالعه ای توسط دانشگاه واشنگتن بر اساس داده های مدارس مادرید انجام شده است که می گوید بهترین دوره برای شروع یادگیری زبان دوم، بین 3 تا 7 سالگی است. در این دوره ذهن کودکان بیشترین آمادگی را جهت دریافت مفاهیم زبان دوم در کنار زبان مادری خود دارند.
آیا آموزش زبان به کودکان معایبی هم دارد؟ به طور دقیق، نه! هیچ مطالعه ای تا کنون معایب یا مشکلات زبانی ناشی از آموزش زبان در سنین پایین را برجسته نکرده است. تا چند سال پیش، بسیاری بر این باور بودند که دوزبانگی (یادگیری زبان انگلیسی یا هر زبان دیگری در کنار زبان مادری) می تواند ذهن کودک را دچار سردرگمی کند. با این حال، مطالعات علمی اخیر نشان میدهد که کودکان دوزبانه نسبت به کودکان تکزبانه شیوع بیشتری از مشکلات زبانی یا DSA را نشان نمی دهند. آنچه در این زمینه صحت دارد آن است که مغز کودکی که در معرض دو زبان قرار می گیرد باید دو سیستم مختلف را به صورت موازی رمزگذاری کند. این کار برای مغز بسیار سخت است، بنابراین می تواند باعث تاخیر (معمولاً خفیف) در شروع حرف زدن شود. اما همین اتفاق نیز بسیار به ندرت مشاهده می شود.
در این باره والدین پرسش دیگری را نیز مطرح می کنند و آن این است که آیا یادگیری زبان دوم می تواند به زبان اول کودک شما آسیب برساند؟ یا به عبارتی آیا ممکن است با یادگیری زودهنگام زبان دوم، به نوعی فهم و اعتماد کودک به زبان اول دچار لطمه . آسیب شود؟ هیچ پاسخ واحدی برای این سوال وجود ندارد، زیرا ایجاد این مشکل به زبان بستگی ندارد، بلکه به روش و نحوه فراگیری، هر دو زبان اول و دوم بستگی دارد.
به طور کلی، قرار گرفتن در معرض چندین زبان آسیبی به همراه ندارد، اما یک چیز باید روشن باشد: کودکان باید حداقل یک زبان ثابت و رایج در رشد خود داشته باشند. حتی کودکان خانوادههای دوزبانه که دو زبان مادری را به یک اندازه خوب صحبت میکنند، باید یک زبان رایج داشته باشند. ما در مورد صلاحیت بهتر یک زبان در مقایسه با زبان دیگر صحبت نمی کنیم، این فقط می تواند اثر جنبی داشته باشد: در مورد این واقعیت صحبت می کنیم که تفکر به ابزار قوی (زبان) برای توسعه نیاز دارد. بچهها لزوماً کلامی فکر نمیکنند، برعکس، این فرآیندی است که از کودکی شروع میشود و در سالهای بعد رواج پیدا میکند، اما دقیقاً به این دلیل که تکگویی درونی و نامگذاری اشیا با یک زبان، ابزاری اساسی برای اندیشیدن به آنها می دهند. پس مهم است که مراقب باشیم که کودکان با زبانی قوی، محکم و قابل اعتماد رشد کنند که از رشد تفکر آنها در طول سال ها پشتیبانی کند.
پاسخ این پرسش قطعا بله است. شما می توانید به زبان انگلیسی مسلط شوید، حتی اگر یادگیری آن را از سنین پایین شروع نکنید. اگر بزرگسال هستید چالش ها و سختی بیشتری برای تسلط کامل بر زبان انگلیسی خواهید داشت. اما اگر والدین هستید و فکر می کنید که در ثبت نام کودک خود در مدرسه زبان تعلل کرده اید و بهترین دوره یا سن 3 تا 7 سال کودک شما سپری شده است، نگران نباشید. می توانید دوره های آموزش زبان انگلیسی کودک خود را در دوران مدرسه آغاز کنید.
مزایای یادگیری زبان انگلیسی در سنین مدرسه عبارتند از:
معایب یادگیری زبان انگلیسی در سنین مدرسه نیز می تواند شامل مواردی به شرح زیر باشد:
طرد و شرم در تلاش برای انجام کاری متفاوت، که می تواند باعث اشتباه شود.
نظر شما
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید