12:40 , 1403/7/11
کد خبر: 000076331
بازدید: 1165
اینترنت ایرانسل، راه گریز از فیلترینگ یا اتصال پرهزینه به دنیای آنلاین

البته هنوز ایده جنجالی و عجیب وزیر ارتباطات عملیاتی نشده و معلوم نیست که اعطای این امتیاز ویژه به گردشگران خارجی، فرجام خواهد یافت

به گزارش خبرنگار فناوری ایونا به نقل از «تابناک»؛ اساسا ریشه فعال بودن این سیم کارت‌ها در کشورمان همین موضوع است؛ اینکه بشود از امکانات جهانی بهره برد و محدودیت‌های ایجاد شده را دور زد، با این یادآوری که مسئولان کشورمان این سیم کارت‌ها را به رسمیت شناخته اند تا بشود به واسطه استفاده از آن‌ها از محدودیت‌های اعمال شده علیه کشورمان در قالب تحریم‌های مختلف فرار کرد؛ محدودیت‌هایی که بر اساس آن‌ها نمی‌شود با سیم کارت ایرانی تراکنش مالی بین المللی انجام داد، حساب بانکی خارجی افتتاح کرد یا... 

اگر به هر دلیل نیازمند استفاده از اینترنت، بدون محدودیت‌های اعمال شده در کشور هستید و استفاده از روش‌های دور زدن فیلترینگ برایتان ساده یا امن نیست، وزارت ارتباطات مستقیم و غیرمستقیم راه پیش پایتان گذاشته است!

 چندماه پیش، زمانی که عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ایده در دست برنامه‌ریزی در وزارت‌خانه تحت امرش برای رفع فیلترینگ پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای گردشگران خارجی در کشورمان سخن گفت، کمتر کسی تصورش را می‌کرد که خیلی زود بازار اینترنت بدون فیلتر در کشور تنوع بیابد و رو به گسترش به نظر برسد.

 

البته هنوز ایده جنجالی و عجیب وزیر ارتباطات عملیاتی نشده و معلوم نیست که اعطای این امتیاز ویژه به گردشگران خارجی، فرجام خواهد یافت یا حاشیه‌هایی که آفرید و به تعبیر شماری از کاربران فضای مجازی، شباهت زیادی با یکی از فراز‌های تلخ تاریخ میهنمان، «کاپیتالاسیون» دارد، مانع از تدارک سیم کارت‌های ویژه و بدون فیلتر برای دادن به گردشگران خارجی خواهد شد، اما راه غیرمستقیم هم برای بهره مندی از این امتیاز ویژه وجود دارد.

کافی است کمی درباره سیم کارت‌های بین المللی جست و جو کنید تا دریابید که بر اساس برخی معاهده‌های بین المللی میان شرکت‌های ایرانی و خارجی فعال در عرصه ارتباطات، خدمات ارائه شده توسط برخی اپراتور‌های جهانی به کاربران، در ایران نیز در دسترس متقاضیان قرار دارد و می‌شود با خرید سیم کارت‌های آن شرکت ها، بدون محدودیت و فیلترینگ از همه امکانات دنیای مجازی بهره‌مند شد.

 

سیم کارت‌های بین المللی در ایران 

 

سیم کارت‌های بین المللی البته متنوع هستند و توسط شرکت‌های مختلفی عرضه می‌شوند، اما بسیاری از آن‌ها برای استفاده در ایران چندان مناسب نیستند؛ برخی به دلیل قیمت بسیار بالا و بعضی به دلایل دیگر. مثل سیم کارت بین المللی با شماره برخی کشور‌ها (مانند استونی) که به دلیل ایجاد محدودیت‌های ویژه بروی آی پی آن کشور‌ها در ایران، چندان به درد کاربر وطنی نمی‌خورند و استفاده از آن‌ها ممکن است با مشکلات بسیار همراه باشد.

اینترنت بدون فیلتر در دسترس ایرانیان؛ دلاری بپردازید و از فیلترینگ فرار کنید!وضعیتی که دارندگان سیم کارت بین المللی با پیش شماره فلان کشور با آن مواجه نیستند و می‌توانند در گوشه و کنار کشورمان از شبکه ارتباطات استفاده کرده، اما بدون فیلترشکن، تلگرام، واتس اپ، اینستاگرام و باقی پیام رسان ها، شبکه‌های اجتماعی و دیگر اپ‌های فیلتر شده در ایران را در دسترس داشته باشند و بتوانند به واسطه آن‌ها با هر کاربری در هرجای جهان ارتباط بگیرند.

اساسا ریشه فعال بودن این سیم کارت‌ها در کشورمان همین موضوع است؛ اینکه بشود از امکانات جهانی بهره برد و محدودیت‌های ایجاد شده را دور زد، با این یادآوری که مسئولان کشورمان این سیم کارت‌ها را به رسمیت شناخته اند تا بشود به واسطه استفاده از آن‌ها از محدودیت‌های اعمال شده علیه کشورمان در قالب تحریم‌های مختلف فرار کرد. محدودیت‌هایی که بر اساس آن‌ها نمی‌شود با سیم کارت ایرانی تراکنش مالی بین المللی انجام داد، حساب بانکی خارجی افتتاح کرد یا در کشور‌های دیگر شرکت ثبت نمود و... .

تدبیری برای دور زدن تحریم‌ها که احتمالا بر خلاف تصور اولیه مسئولان و میلشان، به کار دور زدن محرومیت‌های اعمال شده در داخل هم آمده است؛ سیم کارت‌هایی که بر اساس معاهده‌های منعقده، هزینه رومینگ ـ که هزینه بسیار سنگینی است و مانع می‌شود از سیم کارت‌های محلی در کشور‌های دیگر استفاده شود ـ ندارند یا آنقدر هزینه رومینگ شان ناچیز است که به نوعی این خدمت را رایگان ارائه می‌دهند.

البته قیمت این سیم کارت‌ها و هزینه شارژشان دلاری است و لذا برای کاربران ایرانی، خدمتی گران محسوب می‌شوند، به گونه‌ای که برای خرید انواع کارآمد این سیم کارت‌ها باید مبالغی بین ۴ تا ۹۰ میلیون تومان (بسته به شماره تلفن و رند بودن یا نبودنش) پرداخت کرد و سوای آن برای خرید بسته اینترنت، مبالغی به دلار (به علاوه کارمزد حواله و همچنین مالیات دلاری) پرداخت که از عهده بسیاری از متقاضیان خارج است و در نتیجه این امتیاز ویژه نصیب همه قشرها نخواهد شد!

موضوعی که چه بسا مانع از آن شود که مسئولان تغییر رویه داده و با چشم بستن بر مزایای این سیم کارت‌ها و ضرورت استفاده از آن‌ها برای گروه‌هایی از جامعه از جمله فعالان اقتصادی، بازرگانان و...، راه انسداد سیم کارت‌های بین المللی در ایران را در پیش بگیرند و به این اینترنت طبقاتی که افراد مرفه هم از مزایایش بهره مند می‌شوند، تن در دهند؛ تن دادن به ساختاری معیوب که وزارت ارتباطات غیرمستقیم دایرکننده آن بود و احتمالا تداوم بخشش هم خواهند ماند و از طنز روزگار، به کمک دور زدن محدودیت‌های وضع شده توسط این وزارتخانه می‌آید!

نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید