یافتههای این تحقیق نشان میدهد که هر دو نوع نوشابه گازدار معمولی و رژیمی منجر به افزایش سطح انسولین در بزاق میشوند. این نتایج به احتمال مصرف بیش از حد نوشابههای معمولی و رژیمی اشاره دارند. با این حال، نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه وجود دارد.
محققان به مدت طولانی آسپارتام را در بزاق تشخیص دادند، که نشان میدهد این ماده در بدن به مدت طولانیتری باقی میماند و ممکن است به پاسخ بدن به شیرینکنندهها تأثیر بگذارد.
آنها همچنین دریافتند که پس از مصرف نوشابه معمولی و رژیمی، سطح انسولین بزاقی افزایش مییابد و اشاره کردند که این سطح ممکن است با سطح انسولین سرمی مرتبط باشد.
آنها همچنین دریافتند که افزایش سطح آسپارتام بزاقی با مصرف نوشابه رژیمی با افزایش سطح انسولین بزاقی ارتباط دارد.
به گفته محققان، قرار گرفتن در معرض انسولین طولانی مدت و نامناسب میتواند منجر به عوارض میکرو و ماکروواسکولار مرتبط با عوارض و افزایش مرگ و میر در دیابتیها از جمله رتینوپاتی، نوروپاتی، بیماری کلیه، انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی شود.
منبع: مدیکال نیوز