رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، در پیامی توییتری حمایت خود را از دیوان کیفری بینالمللی اعلام کرد و تأکید کرد که این نهاد باید بدون دخالت خارجی به مبارزه با بیکیفرمانی جهانی ادامه دهد.این اظهارات پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تحریمهایی را علیه دیوان کیفری بینالمللی به دلیل تحقیقات آن در مورد جنایات جنگی احتمالی توسط نیروهای آمریکایی در افغانستان وضع کرد.فون در لاین در پیام خود گفت: «دیوان کیفری بینالمللی نقش حیاتی در تضمین پاسخگویی برای جنایات بینالمللی ایفا میکند و به قربانیان در سراسر جهان صدایی میدهد.»وی افزود: «اتحادیه اروپا همواره از عدالت و حاکمیت قانون حمایت کرده است و به حمایت از دیوان کیفری بینالمللی در انجام وظایف خود ادامه خواهد داد.»این پیام حمایتآمیز از سوی رئیس کمیسیون اروپا در حالی منتشر میشود که دیوان کیفری بینالمللی با فشارهای زیادی از سوی دولت آمریکا و برخی دیگر از کشورها روبرو است.
به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از ایرنا, اورسولا فوندرلاین رئیس کمیسیون اروپا، روز جمعه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «دیوان کیفری بینالمللی مسئولیتپذیری و پاسخگویی در قبال جنایات بینالمللی را تضمین کرده و به قربانیان در سراسر جهان صدا میبخشد.»
وی با بیان اینکه دیوان باید بتواند بدون مداخله خارجی به مبارزه با بیکیفرمانی جهانی ادامه دهد، تصریح کرد: اروپا همواره از عدالت و احترام به قوانین بینالمللی دفاع خواهد کرد.
رئیسجمهور آمریکا، روز گذشته (پنجشنبه) با امضای یک فرمان اجرایی، تحریمهایی علیه دیوان کیفری بینالمللی در لاهه وضع کرد. وی در بیانیهای که از سوی کاخ سفید منتشر شد، این نهاد قضایی را به انجام «اقداماتی غیرقانونی و بیاساس» علیه آمریکا و (رژیم) اسرائیل متهم کرد و گفت که دولت او تحریمهای ملموس و قابلتوجهی علیه مقامات این دیوان اعمال خواهد کرد.
بر اساس این فرمان اجرایی، تحریمهای مالی و محدودیتهای ویزایی برای مقامات دیوان کیفری بینالمللی و اعضای خانوادههای آنها که در تحقیقات این دادگاه علیه شهروندان یا متحدان آمریکا همکاری کنند، اعمال خواهد شد. یک مقام کاخ سفید که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد که این فرمان همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن امضا شده و حمایت آشکار آمریکا از اسرائیل را نشان میدهد.
دیوان کیفری بینالمللی در نوامبر ۲۰۲۴ حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق این رژیم را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد. این حکم، با حمایت گسترده نهادهای حقوق بشری همراه بود، اما موجی از خشم در میان مقامات آمریکایی و اسرائیلی ایجاد کرد.
ترامپ پیشتر نیز در دوران نخست ریاستجمهوری خود در سال ۲۰۲۰، مقامات این دادگاه را تحریم کرده بود. در آن زمان، فاتو بنسودا، دادستان وقت دیوان کیفری بینالمللی و یکی از مقامات ارشد این نهاد، با تحریمهای آمریکا مواجه شدند.
واکنش سریع رئیس کمیسیون اروپا به دستور ترامپ نشان داد که بروکسل علیرغم برخی اختلافات داخلی، همچنان از دیوان کیفری بینالمللی بهعنوان یکی از مهمترین نهادهای بینالمللی برای مبارزه با بیکیفرمانی حمایت میکند. با این حال، هنوز مشخص نیست که واکنش عملی اتحادیه اروپا در برابر تصمیم ترامپ چه خواهد بود.
در حالی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، با امضای یک فرمان اجرایی، تحریمهایی را علیه دیوان کیفری بینالمللی وضع کرده است، اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای، از این نهاد بینالمللی حمایت کرد. اورسولا فوندرلاین، رئیس کمیسیون اروپا، تأکید کرد که دیوان کیفری بینالمللی باید بتواند بدون مداخله خارجی به مبارزه با بیکیفرمانی جهانی ادامه دهد. وی افزود که اروپا همواره از عدالت و احترام به قوانین بینالمللی دفاع خواهد کرد.
این بیانیه در حالی منتشر شده است که ترامپ، دیوان کیفری بینالمللی را به انجام «اقداماتی غیرقانونی و بیاساس» علیه آمریکا و (رژیم) اسرائیل متهم کرده و گفته است که دولت او تحریمهای ملموس و قابلتوجهی علیه مقامات این دیوان اعمال خواهد کرد.
دیوان کیفری بینالمللی در نوامبر ۲۰۲۴ حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق این رژیم را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد. این حکم، با حمایت گسترده نهادهای حقوق بشری همراه بود، اما موجی از خشم در میان مقامات آمریکایی و اسرائیلی ایجاد کرد.
به نظر میرسد که اتحادیه اروپا با حمایت از دیوان کیفری بینالمللی، در مقابل سیاستهای ترامپ در قبال این نهاد بینالمللی ایستاده است.
نظر شما
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید