درباره موضع بروکسل نسبت به مذاکره آتی تهران ـ واشنگتن در مسقط، یک سخنگوی اتحادیه اروپا گفت: «ما اعلام گفتوگوها میان ایران و ایالات متحده را مورد توجه قرار دادهایم. هر تحولی که فرصتهای یک نتیجه دیپلماتیک را افزایش دهد، حرکت در مسیر درست است و ما از آن استقبال میکنیم».
معاون سیاسی وزیر امور خارجه در سفر به اتریش با «اولاف اسکوگ» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که اخیرا بهعنوان جانشین «انریکه مورا» منصوب شده است، دیدار و رایزنی کرد.
ترزا ریبرا، مسئول رقابت و ضدانحصار اتحادیه اروپا، در پارلمان اروپا اعلام کرد: تصمیم این اتحادیه درباره تخلفات احتمالی شرکتهای اپل و متا از قوانین جدید بازار دیجیتال، طی هفتههای آینده اتخاذ و اعلام خواهد شد.
آنیتا هیپر، سخنگوی مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد: پایان تهاجم بدون توجیه روسیه به اوکراین و خروج بیقید و شرط نیروهای نظامی روس از تمام مناطق اوکراین یکی از پیششرطهای اصلی برای لغو یا تعدیل تحریمهاست.
اولاف شولتس با بیان اینکه اروپا خواهان همکاری با ایالات متحده است، اظهار کرد: اما اتحادیه اروپا در عین حال آماده است تا در صورتی که واشنگتن با اعمال تعرفههای گمرکی بر فولاد و آلومینیوم چارهای برایش باقی نگذارد، به اقدامات تلافیجویانه بر علیه آمریکا دست بزند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که از دوم آوریل (۱۳ فروردین) تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروسازان خارجی وضع خواهد کرد و این اقدام خشم اتحادیه اروپا و کانادا را برانگیخت.
رهبران اروپا با ایده کایا کالاس موافقت نکردند . کالاس پیشنهاد داده بود کمکهای نظامی، بر اساس وزن اقتصادی هر کشور توزیع شود. یعنی هر کشور باید متناسب با درآمد ناخالص ملی خود، مبلغ مشخصی را اختصاص دهد تا تقسیم کمکها عادلانه باشد .
سخنگوی وزارت خارجه ایران در سالروز حمله شیمیایی رژیم صدام به حلبچه نوشت: مادامی که کشورهای اروپایی شریک در تأمین و توسعه برنامه تسلیحات شیمیایی عراق از بیان حقیقت و پذیرش مسئولیت خود طفره روند، ادعاهای آنها در زمینه احترام به حقوق بشر و حاکمیت قانون، بیاعتبار باقی خواهد ماند.
نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حالی برگزار شد که نماینده اتحادیه اروپا در وین، با صدور بیانیهای، ضمن قدردانی از مدیرکل آژانس، بدون اشاره به بدعهدیهای طرفهای غربی، تنها از ایران خواست که به تعهدات برجامی خود پایبند باشد. این در حالی است که ایران همواره تأکید کرده است که تا زمانی که طرفهای مقابل به تعهدات خود عمل نکنند، نمیتوان انتظار داشت که ایران به طور یکجانبه به تعهدات خود بازگردد.
نماینده اتحادیه اروپا در وین، با انتشار بیانیهای با اشاره به نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ضمن قدردانی از «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس، بدون اشاره به بدعهدیهای انگلیس، آلمان، فرانسه یا آمریکا، از ایران خواستار پیروی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و تعهدات برجامی خود شد!
نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه برگزار شد.
کایا کالاس گفت: «روابط فراآتلانتیک برای طرفین سودمند است. اتحادیه اروپا روی این سودمندی تأکید میکند. قطعا ما همیشه با یکدیگر همنظر نیستیم، اما دوستان و متحدین باید درباره دغدغههای خود با یکدیگر مذاکره کنند.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «آمریکا و اتحادیه اروپا همواره همنظر نیستند، اما باید برای مقابله با محور ایران، روسیه، چین و کرهشمالی با یکدیگر همکاری کنیم.»
رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، در پیامی توییتری حمایت خود را از دیوان کیفری بینالمللی اعلام کرد و تأکید کرد که این نهاد باید بدون دخالت خارجی به مبارزه با بیکیفرمانی جهانی ادامه دهد.این اظهارات پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تحریمهایی را علیه دیوان کیفری بینالمللی به دلیل تحقیقات آن در مورد جنایات جنگی احتمالی توسط نیروهای آمریکایی در افغانستان وضع کرد.فون در لاین در پیام خود گفت: «دیوان کیفری بینالمللی نقش حیاتی در تضمین پاسخگویی برای جنایات بینالمللی ایفا میکند و به قربانیان در سراسر جهان صدایی میدهد.»وی افزود: «اتحادیه اروپا همواره از عدالت و حاکمیت قانون حمایت کرده است و به حمایت از دیوان کیفری بینالمللی در انجام وظایف خود ادامه خواهد داد.»این پیام حمایتآمیز از سوی رئیس کمیسیون اروپا در حالی منتشر میشود که دیوان کیفری بینالمللی با فشارهای زیادی از سوی دولت آمریکا و برخی دیگر از کشورها روبرو است.
ترامپ رئیس جمهور امریکا میگوید اعمال تعرفهها بر اتحادیه اروپا را «خیلی زود» اجرایی میکند
سخنگوی کمیسیون اروپا امروز به واشنگتن هشدار داد: اگر آمریکا بر کالاهای ما تعرفه وضع کند، با قاطعیت پاسخ میدهیم.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اصرار بر سوء استفاده از مفهوم حقوق بشر، خواستار آزادی محکومان امنیتی در ایران شد.
در اقدامی غیر منتظره، هیأتی از اتحادیه اروپا به رهبری "حاجه لحبیب" با "احمد الشرع" معروف به "الجولانی" در دمشق دیدار کردند. این دیدار پس از آن صورت گرفت که معارضان مسلح سوریه، بشار اسد را از قدرت برکنار و "محمد البشیر" را به عنوان رئیس جمهور موقت انتخاب کردند. حاجه لحبیب در این دیدار با اعلام حمایت اتحادیه اروپا از مردم سوریه، بر لزوم بازسازی این کشور و برقراری صلح و امنیت تاکید کرد. به نظر میرسد که اتحادیه اروپا در حال به رسمیت شناختن دولت جدید سوریه و همکاری با جولانی برای ایجاد ثبات در این کشور است.
یک سخنگوی اتحادیه اروپا در آستانه دور جدید گفتوگوهای ایران و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) اعلام کرد که این اتحادیه بهعنوان هماهنگکننده برجام، ارتباط منظم خود با ایران را حفظ کرده است.