11:07 , 1401/10/9
کد خبر: 000017927
بازدید: 1358
آموزش پخت کیک در خانه

بدون شک همه‌ی شما دوست دارید که خودتان برای خانواده کیک درست کنید؛ اما شاید با خود فکر کنید پخت کیک در خانه یک کار بسیار سخت است.

باید گفته شود که این چنین نیست، هر فردی به راحتی می‌تواند در خانه با کمترین امکانات کیک بپزد.

در این مقاله قرار است، پخت چند کیک خوشمزه و کاربردی که به راحتی در خانه درست می‌شود آموزش داده شود؛ بنابراین تا آخر این مطلب، همراه ما باشید.

دستور پخت کیک اسفنجی در خانه

یکی از کیک‌های محبوب در سراسر جهان، کیک اسفنجی است که به کیک پایه، برای خامه‌کشی معروف است؛ در این قسمت از مطلب با طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد، آشنا می‌شوید.

مواد لازم:

  • ٣عدد تخم‌مرغ متوسط
  • پودر قند ١پیمانه
  • آرد قنادی ۱پیمانه
  • آب‌جوش ۱پیمانه
  • بکنیگ‌پودر نصف قاشق چایخوری
  • وانیل ٨/١ قاشق چایخوری

روش درست کردن کیک اسفنجی در خانه

توجه داشته باشید که این مقدار مواد، برای قالب ١۵ سانتی است؛ اگر قالب ٢٠ سانتی بود، حجم مواد را دو برابر کنید.

برخلاف کیک‌های دیگر که باید از ٢٠ دقیقه قبل تخم‌مرغ را، در دمای محیط قرار بدهید؛ برای کیک اسفنجی، باید تخم‌مرغ‌ها سرد باشند و در زمان استفاده از یخچال خارج کنید.

کف قالب مورد نظر را، کاغذ روغنی بیاندازید؛ و حداقل دو الی سه سانت از ارتفاع قالب را، با روغن چرب کنید.

فر را روشن کرده، در دمای ١٨٠درجه به مدت ١۵دقیقه گرم کنید؛ در طول این مدت زمان، به سراغ آماده کردن مواد کیک بروید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک فنجانی بدون فر/ فوری، لذیذ، هوس انگیز

آرد و بکنیگ‌پودر را، به خوبی با هم مخلوط کنید؛ سپس به تعداد ٣بار، این مواد را الک کنید.

زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها را جدا کنید، وانیل و نصف پودر قند را، داخل زرده‌ها بریزید.

با استفاده از همزن، ۱دقیقه سفیده‌ها را هم بزنید، سپس نصف دیگر پودرقند را، کم‌ کم به سفیده اضافه کنید؛ توجه کنید در طول این مدت، به هیچ‌وج همزن را کنار نگذارید، تا زمانی که سفیده به خوبی فرم بگیرد.

پس از ١٠ دقیقه هم‌زدن، سفیده به شکل خامه در می‌آید؛ حال ظرف مواد را برگردانید، اگر سفیده تکان نخورد، به خوبی فرم گرفته است.

به سراغ زرده‌ها بروید، اول با همزن خاموش، کمی آن را هم بزنید؛ تا بعد پودرقند در هوا پخش نشود، سپس همزن را روشن کرده و به مدت چند دقیقه هم بزنید، تا رنگ زرده روشن و کشدار شود.

سپس آب‌جوش را به زرده اضافه کنید، و دوباره هم بزنید؛ حال با استفاده از یک لیسک، سفیده فرم گرفته شده را کم‌کم به زرده اضافه کنید و مخلوط کنید.

آرد را هم طی سه مرحله، به مواد اضافه کرده، و با لیسک به آرامی مخلوط کنید؛ اگر می‌خواهید که کیک اسفنجی شکلاتی باشد، دو قاشق از آرد را بردارید، به جای آن دو قاشق پودر کاکائو اضافه کنید.

مواد آماده شده را داخل قالب بریزید، و با یک قاشق، مواد را درهمه جای قالب پخش و صاف کنید.

قالب کیک را داخل فر بگذارید؛ سپس دمای فر را بر روی ۱۸۰درجه و مدت زمان پخت را ۴۵ دقیقه قرار بدهید.

سعی کنید بیشتر از ١۵ دقیقه ، فر را گرم نکنید؛ اگر نمی‌توانید در این مدت مواد کیک را درست کنید، پس از ۵ دقیقه از شروع کار، فر را روشن کنید.

خوب است بدانید که مواد کیک، نیاز به استراحت ندارد؛ بنابراین بلافاصله پس از آماده شدن مواد، آن را داخل فر بگذارید.

پس از گذشت ٣٠ دقیقه ، درب فر را باز کرده، و یک خلال‌دندان را، داخل کیک فرو کنید و بیرون بیاورید؛ اگر خمیری به خلال‌دندان نچسبیده بود، کیک شما پس از چند دقیقه آماده است.

کیک اسفنجی را می‌توان با کمی خامه‌قنادی، به دلخواه تزئین کرد. 

طرز پخت کیک خیس در خانه

از کیک‌های بسیار خوشمزه که طرفداران زیادی دارد، می‌توان به کیک خیس اشاره کرد؛ این کیک بافتی بسیار نرم و منسجم دارد، بنابراین برای یک بار هم که‌ شده، طعم آن را تست کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک خيس:

  • تخم‌مرغ درشت ۴عدد
  • شکر ١پیمانه
  • روغن مایع ٢/١پیمانه
  • شیر ولرم ١پیمانه
  • آرد ٢پیمانه
  • بکنیگ‌پودر ١ قاشق چایخوری
  • وانیل ۴/١ قاشق چایخوری
  • پودر کاکائو ٢ قاشق غذاخوری
  • مواد لازم برای سس شکلاتی:
  • شیر ٢پیمانه
  • شکر ۴/١پیمانه
  • پودر کاکائو ١ قاشق غذاخوری
  • شکلات تخته‌ای ١٠٠گرم
  • روغن مایع ۴/١پیمانه

روش تهیه کیک خیس در خانه

قبل از هرچیزی، فر را روشن کرده تا گرم شود؛ داخل قالب ۲۰ سانتی را، کاغذ روغنی بیاندازید.

ابتدا داخل یک کاسه بزرگ، تخم‌مرغ‌ها را شکسته و شکر و وانیل را هم اضافه کنید؛ با دور تند همزن، ۶ الی ١٠ دقیقه هم بزنید.

زمانی که مواد، کرم رنگ و کشدار شد، شیر را اضافه کنید؛ دمای شیر، باید به صورتی باشد که دست را نسوزاند، اما گرم باشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فوری کیک سیب و دارچین با تزئین گردو

روغن مایع را، به مواد اضافه کنید و دوباره به مدت ٢ دقیقه با همزن هم بزنید.

 آرد، پودر کاکائو و بکنیگ‌پودر را داخل ظرفی دیگر باهم مخلوط کنید و سپس به تعداد ۳بار آن را الک کنید.

آرد الک شده را، طی سه مرحله به مواد اضافه کنید؛ با استفاده از لیسک از یک طرف مشخص آهسته مخلوط کنید.

مواد آماده شده را، داخل قالب بریزید؛ سپس قالب را داخل فر از قبل گرم شده بگذارید.

برای پخت کیک، دما را برروی ١٨٠درجه و مدت زمان پخت را روی ۶٠ دقیقه تنظیم کنید.

تا کیک پخته شود، به سراغ آماده کردن سس شکلاتی بروید؛ داخل یک قابلمه شکر، پودر کاکائو و شیر را ریخته و با همزن‌دستی به مدت دو دقیقه هم بزنید.

سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده، و همچنان با همزن هم بزنید تا سس غليظ و یکدست شود.

شکلات را به روش بن‌ماری ذوب کرده و به مواد داخل قابلمه، اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

سپس در آخر، روغن مایع را بریزید و پس از گذشت چند دقیقه، زمانی که سس شروع به جوشیدن کرد، حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید.

در فر را باز کنید و با یک خلال دندان، ببینید که کیک پخته شده است یا نه؟ اگر هنوز خمیر است، زمان بیشتری بدهید.

پس از پخت کیک، اجازه بدهید که کمی خنک شود؛ ۱۰ دقیقه زمان، برای صبر کردن کافی است.

کیک را از قالب درآورده و برش بزنید؛ برش‌های کیک را، دوباره داخل قالب بگذارید.

با استفاده از یک خلال‌دندان، روی کیک سوراخ‌های ریز ایجاد کنید؛ فقط توجه داشته باشید، تعداد زیادی سوراخ ایجاد نکنید، ممکن است کیک خرد شود.

سس ولرم را روی کیک ریخته و به مدت چند ساعت، کیک را داخل یخچال قرار دهید؛ پس از گذشت این زمان، می‌توان کیک را نوش‌جان کرد.

آموزش پخت کیک یزدی در خانه

بدون شک همه ی ایرانی‌ها، عاشق کیک یزدی هستند‌؛ کیک یزدی،یک نوع کاپ کیک است که طعم بسیار خوشمزه‌ای دارد.

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی:

  • آرد قنادی ٣٠٠گرم
  • ماست غلیظ ١۵٠گرم
  • شکر ٢٠٠گرم
  • تخم‌مرغ ٣عدد
  • گلاب ١ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ١٧۵گرم
  • وانیل ۴/١ قاشق چایخوری
  • پودرهل ۴/١ قاشق چایخوری
  • نمک ٨/١ قاشق چایخوری
  • عسل ٢ قاشق غذاخوری در صورت نبود شربت‌بار
  • بکنیگ‌پودر ١ قاشق مرباخوری
  • کنجد بوداده به‌مقدار لازم

دستور پخت کیک یزدی با روش خانگی

برای تهیه کیک یزدی، احتیاج به قالب مافین و کپسول کاغذی دارید؛ فر را به مدت ٢٠ دقیقه، در دمای ١٨٠درجه گرم کنید.

قبل از هرچیزی، آرد و بکنیگ‌پودر را به خوبی باهم مخلوط کرده و سه بار الک کنید.

سپس در یک ظرف نسبتا بزرگ، تخم‌مرغ‌ها را شکسته و با همزن هم بزنید، تا زرده و سفیده به خوبی باهم ترکیب شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک شیفون 4 تخم مرغی

سپس وانیل، هل و شکر را کم‌کم، به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و هم بزنید؛ تا زمانی که رنگ مواد، کرم رنگ نشده است از هم‌زدن دست برندارید.

ممکن است هم‌زدن مواد، حداکثر ۱۰ دقیقه طول بکشد؛ سپس گلاب، ماست، روغن مایع، عسل و نمک را به مواد اضافه کنید و دوباره با همزن هم بزنید، تا مواد به خوبی باهم مخلوط شوند.

مخلوط آرد و بکنیگ‌پودر را طی چند مرحله، اضافه کنید و با همزن‌دستی هم بزنید؛ این مرحله را به خوبی انجام دهید، چون ممکن است آرد گلوله شود.

برای یکدست شدن مواد، می‌توانید به مدت چند ثانیه با دور کند همزن، مواد را مخلوط کنید.

کپسول‌های کاغذی را داخل قالب بگذارید؛ مواد کیک را داخل قیف بریزید، ۳/۲ هر کپسول کاغذی را از مایع کیک پر کنید.

با یک چاقوی چرب، روی کیک‌ها یک به‌علاوه ایجاد کنید؛ سپس روی آن‌ها، مقداری کنجد بریزید.

سینی را داخل فر قرار داده و درجه‌ی دما را روی ۲۱۰ بگذارید؛ بعد از گذشت ۱۵ دقیقه که کیک‌ها پف کرده‌اند، درجه‌ی دما را به ۱۸۰ تغییر بدهید.

اگر پس از گذشت مدت زمان پخت، متوجه شدید که اطراف کیک‌ها، به خوبی پف کرده و پخته شده، اما وسط آن‌ها پف نکرده و خمیری شکل است؛ دلیل این مشکل، این است که مایع کیک پس از آماده شدن، مدت زیادی منتظر مانده است.

توجه داشته باشید، همیشه پس از آماده شدن مواد کیک، باید خیلی سریع آن را داخل قالب بریزید و قالب را داخل فر قرار بدهید.

حرارت فر در طول تمام مدت زمان، باید از پایین باشد‌؛ برای توستر، میزان دمای حرارت را ٢٠درجه کمتر کنید.

 اگر طبق دستور، اول درجه حرارت دما را زیاد نکنید بعد کاهش ندهید، کیک یزدی ترک‌دار نمی‌شود؛ بنابراین با یک درجه یکسان، کیک را نپزید.

برای داشتن یک کیک یزدی به طعم بازاری، حتما نکاتی که در بالا گفته شد رعایت کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش پخت کیک سبزیجات

چگونه پف کیک را زیاد کنیم؟

بسیاری از افراد همیشه فکر می‌کنند برای درست کردن کیک‌های اسفنجی و پوک، نیاز به مواد خاصی دارند؛ اما باید گفته شود، درست کردن یک کیک با بافت پوک و اسفنجی احتیاج به هیچ مواد خاصی، برای پف‌دهی بیشتر ندارد.

برای درست کردن همه کیک‌ها از یک مواد استفاده می‌شود؛ اما باید بدانید همین مواد را چگونه باهم ترکیب کنید که پف کیک ازبین نرود.

گاهی اوقات برای درست کردن بعضی کیک‌ها، زرده و سفیده تخم‌مرغ را ازهم جدا می‌کنند؛ دقت داشته باشید در چنین مواردی، حتی نباید یک قطره از زرده داخل سفیده بریزد، چون دیگر سفیده پف نخواهد کرد.

بهتر است برای حجم‌دهی سریع سفیده، از ظرف شیشه‌ای یا استیل استفاده کنید.

هیچ‌وقت به مایع کیک استراحت ندهید؛ یعنی به‌محض اینکه مایع کیک آماده شد، آن را داخل فر گذاشته تا پخته شود.

پس از گذاشتن قالب در فر، به هیچ‌عنوان تا ٢٠ دقیقه درب فر را باز نکنید؛ در این مدت زمان کیک پف می‌کند، اگر درب فر را در این مدت باز کنید، پف کیک ازبین می‌رود.

همان طور که می‌دانید برای درست کردن کیک، همیشه باید از قبل فر را گرم کنید؛ هیچ‌وقت فر را بیشتر یا کمتر از ۱۵ دقیقه گرم نکنید.

همیشه سعی داشته باشید همه‌ی مواد کیک را در یک جهت هم بزنید؛ می‌توانید برای فراموش نکردن جهت هم‌زدن، جهت چرخش عقربه‌های ساعت را در نظر بگیرید.

یکی از مهم‌ترین دلایل پف نکردن کیک، مقدار استفاده بکنیگ‌پودر است؛ برای هر پیمانه آرد، باید یک قاشق چایخوری بکنیگ‌پودر بریزید.

اگر مدت زیادی است که از یک بکنیگ‌پودر استفاده می‌کنید و کیک‌ها به خوبی پف نمی‌کنند، حتما بکنیگ‌پودر فاسد یا کهنه شده است؛ همیشه بکنیگ‌پودر را در یک ظرف سربسته، در جای خنکی مانند یخچال نگه دارید.

همیشه اجازه دهید که همه‌ی مواد، به دمای محیط برسند؛ البته در مواردی که در دستور ذکر شده به صورت سرد استفاده شود، این کار لازم نیست.

اندازه‌ی مواد کیک باید طبق دستور باشد، سعی کنید با پيمانه‌های شیرینی‌پزی، مواد را اندازه بگیرید؛ این کار تاثیر بسیاری در پف کیک دارد، چون مقداری آرد بیشتر می‌تواند باعث خمیر شدن بافت کیک شود.

برای اینکه کیک یا شیرینی به خوبی پف کند، باید آرد را حداقل سه بار الک کنید؛ شاید با خود تصور کنید که این کار بسیار وقت‌گیر و بیهوده است، اما باید بدانید که الک کردن آرد، در بافت کیک تاثیر بسیاری دارد.

بعضی از افراد، عادت دارند که تمام قالب را چرب و آرد‌پاشی کنند، این کار بسیار غلط است؛ چرب کردن تمام قالب، از پف کیک جلوگیری می‌کند.

برای نچسبیدن مایع کیک به قالب، کف و ٢ الی ٣ سانت از ارتفاع قالب را باید چرب کنید؛ در مواقعی که مایع کیک بیشتر است، ارتفاع قالب را بیشتر چرب کنید.

برای هواگیری، به قالب کیک ضربه نزنید؛ به جای آن می‌توانید با یک قاشق، به آرامی حباب‌های داخل مواد کیک را ازبین ببرید.

برای پخت و پف بهتر کیک، از حرارت پایین استفاده کنید؛ فقط چند دقیقه آخر، حرارت را از بالا بدهید تا کمی رنگ کیک تیره شود.

برای داشتن یک کیک خوشمزه با بافت عالی و نرم، به تمامی نکات گفته شده بادقت توجه کنید؛ طبق دستورات کیک‌پزی، پیش بروید تا از کیفیت کار خود لذت ببرید.

پخت کیک در خانه بدون فر

این قسمت از مطلب برای کسانی است که دنبال یک کیک خوشمزه، بدون احتیاج به فر و همزن هستند.

مواد لازم برای تهیه کیک زبرا:

  • شکر ١پیمانه
  • روغن مایع ١پیمانه سرخالی
  • تخم‌مرغ ٢عدد
  • بکنیگ‌پودر ۱ قاشق چایخوری سرپر
  • آرد ١پیمانه و نصف
  • وانیل نصف قاشق چایخوری
  • شیر ١پیمانه
  • پودر کاکائو ٢ قاشق غذاخوری

چگونه در خانه بدون فر کیک بپزیم؟

داخل یک ظرف، تخم‌مرغ‌ها را بشکنید؛ سپس به آن وانیل و شکر را اضافه کنید.

با استفاده از یک همزن‌دستی، مواد را در یک جهت خیلی سریع هم بزنید؛ اگر همزن‌دستی در دسترس نیست، از یک چنگال کمک بگیرید.

 حدودا ده دقیقه هم‌زدن را ادامه بدهید، تا جایی که رنگ مواد روشن‌تر از قبل و حجم آن بیشتر شود.

سپس روغن را به مواد اضافه کرده و دوباره به مدت یک دقیقه آن را هم بزنید؛ شیر را هم اضافه کنید، حال مواد را به آرامی هم بزنید تا بیرون نریزد.

آرد و بکنیگ‌پودر را باهم مخلوط کنید و سه بار آن را الک کنید؛ حال طی چند مرحله، آن را به موادی که آماده کرده‌اید اضافه کنید.

آرد را به آرامی هم بزنید تا باعث از بین رفتن پف کیک نشود؛ فقط توجه کنید که هیچ گلوله‌ای از آرد، داخل مواد باقی نماند.

در این مرحله، از یک لیسک کمک بگیرید و به صورت دورانی، حتما در یک جهت هم بزنید.

یک شعله پخش‌کن، برروی اجاق‌گاز قرار دهید؛ یک قابلمه بزرگ‌تر از قالب، روی آن بگذارید تا گرم شود.

مایع کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید؛ به یک قسمت آن پودر کاکائو را اضافه کرده و هم بزنید.

قالب را کاغذ روغنی انداخته و اطراف آن را کمی چرب کنید؛ دو قاشق از مایع کیک شکلاتی را داخل قالب بریزید و سپس دو قاشق هم از مایع کیک ساده برروی آن بریزید.

تا جایی که مایع کیک به طور کلی تمام شود، این کار را تکرار کنید؛ سپس با یک خلال‌دندان، روی مواد کیک خط بکشید تا کمی مواد شکلاتی و ساده باهم قاطی شوند.

یک شی کوچک فلزی که باعث شود قالب از کف قابلمه فاصله داشته باشد، برای مثال می‌توانید از یک قالب شکل‌دهی شیرینی، در این مورد کمک بگیرید؛ آن را داخل قابلمه بگذارید و قالب را برروی آن قرار بدهید.

درب قابلمه را بگذارید و تا چهل دقیقه در آن را باز نکنید؛ میزان حرارت در این مدت زمان، باید متوسط باشد.

 توجه کنید به هیچ‌عنوان شعله را برای پخت سریع زیاد نکنید، چون کیک خراب می‌شود.

اگر درب قابلمه به خوبی بسته نشود، قابلمه گرم نمی‌شود؛ برای جلوگیری از این اتفاق، از دم‌کنی استفاده کنید تا بخار قابلمه بیرون نیاید.

بعضی افراد برای گرمای بیشتر و پخت بهتر کیک،کمی آب‌جوش داخل قابلمه می‌ریزند؛ اما بهتر است این کار را انجام ندهید‌.

بعد از اینکه کیک پخته شد، اجازه دهید که کیک کاملا خنک شود تا به آسانی از قالب خارج شود.

می‌توان با کمی سس شکلاتی و پودر نارگیل، کیک را تزئین کرد.

امید هست که با آموزش این کیک‌ها، خودتان به آسانی در خانه آن را تهیه کنید و با تهیه کیک خانگی از سلامتی خود و خانواده محافظت می‌کنید.

بیشتر بخوانید: دستور پخت کیک خانگی کاملا ساده و لذیذ

بیشتر بخوانید: آموزش پخت کیک پیتزا در منزل

نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید