دکتر تقیزاده رئیس حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات وفناوری این نوید را داد که در آینده هر فردی در کشور ایران مهارت داشته باشد، بدون شک شغلی مناسب پیدا خواهد کرد.
به گزارش گروه خبری ایونا Ivna، به مناسبت پنجم اسفندماه روز مهندس، دکتر تقی زاده عضو مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و رئیس حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در خصوص دیدگاه مهندسی در توسعه علم به خبرنگار ایونا گفت: در راستای گزینش افراد در جایگاه شغلی با دو سطح رفتار در بخش خصوصی و دولتی روبه رو هستیم.
وی افزود: در بخش خصوصی خود به خود، روابط و نوع علملیات سازمان به سمتی می رود که در آن شایسته گزینی اتفاق میافتد به همین دلیل وقتی کار مردم به بخش خصوصی واگذار میشود، نسبت به مسئله دلسوزی بیشتری خواهند داشت و خود به خود بخشی از این شایستهگزینی اتفاق میافتد و نقطه قابل تامل این شایسته گزینی این است که مدرکگزینی در آن متفاوت خواهد بود. بنابراین؛ خود به خود یکی از سیاستهای کشور برای شایستهگزینی به خصوص در لایههای فنی پیش بردن اقتصاد به سمت مردمی شدن و اجرای اصل ۴۴و خصوصیسازی است.
تقیزاده عنوان کرد: در بخش دولتی، مسائل به گونهای است که به اعتقاد بنده هنوز با نقطه ایدهآل فاصله داریم و مسئلهای است که توسط همگان قابل لمس است. متاسفانه هنوز در مسئله شایستهگزینی به یک مدل شایستگی مناسب برای کار متخصصین، در بخش دولتی دست پیدا نکردهایم. بنابراین؛ میبایست نیازمند نگاههای جدیدی به این مسئله شود تا میزان بهرهوری افزایش یابد.
وی تصریح کرد: متاسفانه نرخ بهرهوری در حوزه اقتصاد و GDP کشور نسبت به اقتصاد کشورهای همسایه مانند پاکستان بسیار کمتر است و این نکته منفی مستلزم تدبیر جدی در لایه های مختلف برای حل این مسئله میباشد.
رئیس حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات وفناوری در ادامه گفت: کشور در زمینه محفوظات و متون علمی و انتقال آن به دانشجویان در سطح دنیا جایگاه خوبی دارد و می توان آن را از نحوه جذب راحت دانش آموختگان کشور در بهترین دانشگاههای دنیا متوجه شد. اما دانشگاهها دیگر صرفا مکانی برای انتقال محفوظات و دانش علمی نیست و باید در دانشگاهها زیست بوم خلاقیت، کارآفرینی و نوآوری شکل گیرد.
وی افزود: دانشگاههای پیش رو در دنیا به این سمت میروند که فعالیت دانشجویان در دانشگاهها به خصوص در دوره کارشناسی به طور محدود به یکسری کسب دانش علمی پرداخته نشود و وارد فضای کارآفرینی شوند و در آن فضا به کسب تجربه بپردازند.
تقیزاده بیان کرد: وقتی اقتصاد مردمی باشد و در بخش خصوصی راه پیدا میکند مدرکگزینی کمتر مورد توجه قرار میگیرد و بیشترین تمرکز بر مهارت افراد خواهد بود. ولی در بخش دولتی در ابتدا میبایست مدرک اهراز شود و از تخصص سوالی پرسیده نمیشود.
رئیس حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات وفناوری به افرادی که کار مهارتی و تجربی انجام می دهند این نوید را داد که کشور ایران در دهه آینده دهه افرادی خواهد بود که در کار خود مهارت دارند و هر فردی در کشور ایران مهارت داشته باشد، بدون شک شغلی مناسب پیدا خواهد کرد.
سیده ایمان مسئله گو
پایگاه خبری نگاه ایرانیان_ایونانیوز